Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sportska godina u znaku FK Sutjeska

1_97
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 02.01.2019. u 07:49

Kada je nikšićki sport u 2018. godini u pitanju najduže će se svakako pamtiti rezultat fudbalera Sutjeske, koji su na superioran način osvojili titulu, dok su nas od ostalih sportova najviše obradovali karatisti i džudisti, koji su tradicionalno donosili veliki broj medalja sa državnih takmičenja, a bilo je uspjeha na međunarodnoj sceni.

Fudbal

Godinu za nama ne samo u fudbalskom, već u sportskom smislu definitivno je obilježio Fudbalski klub Sutjeska. “Plavi” su na dominantan način osvojili titulu, prethodno srušivši niz rekorda, a treću titulu ovjerili su šest kola prije kraja šampionata. Ekipa Nikole Rakojevića završila je sezonu sa 79 osvojenih bodova, odnosno 22 više u odnosu na najbližeg rivala, tim Budućnosti, što je bila najubjedljivija razlika otkad se igra crnogorski fudbalski šampionat.

I pored nešto lošijeg početka sezone, ekipa Sutjeske uspjela je da sustigne svoje rivale i domogne se prve pozicije prije zimske pauze, pa će proljeće dočekati na liderskoj poziciji.

Omladinci Sutjeske predvođeni trenerom Draganom Mijanovićem potvrdili su dominaciju u crnogorskom prvenstvu i uspjeli da donesu kraj bistrice još jedan šampionski pehar, a isto je učinio u ovoj godini i KMF Čelik, koji je time dokazao da se i dalje najbolji mali fudbal igra u Nikšiću.

Košarka

Košarkašku godinu pod Trebjesom obilježili su rezultati Sutjeske, od kojih je najbolji plasman u ABA 2 ligu. Ovo je nakon sezone 2015/16 bilo prvo učešće nikšićke ekipe u regionalnom takmičenju što je uticalo i da se počne sa stvaranjem mnogo kvalitetnijeg tima. Sutjeska trenutno bije bitku na tri fronta. U ABA 2 ligi godinu će završiti na šestoj poziciji, a u ERSTE ligi na  drugoj, dok su u Kupu Crne Gore ostvarili plasman u polufinale.

Bojan Dubljević je imao standardno dobru godinu u dresu Valensije, kao i reprezentacije, a izabran je i za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu.

Odbojka

Kada je ovaj sport u pitanju godinama unazad je ista priča. Dva nikšićka kluba, Sutjeska i Volej star su članovi Prve lige i učestvuju u Kup takmičenju, ali su njihovi rezultati u sjenci ostalih klubova.

Nešto uspješniji u prethodnoj sezoni bio je Volej star, koji je uspio da se plasira u polufinale plej-ofa gdje je eliminisan od ekipe Jedinstva, dok su jesenas u prvenstvenom meču bili bolji od Sutjeske. “Plavi” su ipak slavili u gradskm derbiju odigranom u Kupu, gdje su ostvarili plasman u polufinale.

Rukomet

Prvi dio godine obilježile su rukometašice Levalee koje su u prvenstvu osvojile drugo mjesto iza Budućnosti, a igrale su i finale Kupa gdje su poražene od podgoričkog velikana.

Jesenas su “kanarinke” zaigrale još bolje i u prvom dijelu sezone 2018/19 ostvarile maksimalan učinak i zauzimaju prvu poziciju na tabeli Prve lige.

Ipak, za nikšićki rukomet 2018. se neće  pamtiti samo po lijepim stvarima. Prvo su jesenas prestala da postoje dva muška kluba, Nikšić i Čelik, dok je prvi dio sezone u Prvoj ženskoj ligi obilježila i tuča igračica u gradskom derbiju između Levalee i Trebjese.

Ostali sportovi

Kada su ostali sportovi u pitanju bilo je nekoliko uspjeha nikšićkih sportista na međunarodnoj sceni, uglavnom u pojedinačnoj konkurenciji.

Član džudo kluba Akademik, devetnaestogodišnji Marko Gušić, okitio se bronzom na Evropskom džudo kupu u Sarajevu za juniore, dok je najbolji sportista Nikšića u godini na izmaku, Nikola Malović, na seniorskom prvenstvu Balkana u karateu, napravio sjajan uspjeh okitivši se srebrnom medaljom. Malović je zajedno sa klupskim drugom Predragom Smolovićem u katama osvojio i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu malih zemalja.

Bokser Ratko Drašković pobijedio je Britanca Metjua Elisa nokautom u drugoj rundi i tako postao profesionalni prvaka svijeta u superteškoj kategoriji u WBU verziji, dok su takmičari Akademika dominirali i u ovoj sezoni pokupivši ogroman broj medalja na raznim turnitima.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.