Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Stepovci” u junu bili aktivni na sportskim terenima

11
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2019. u 07:06

Više od sto polaznika Sportsko-rekreativnog društva Step uzelo je učešće u različitim takmičenjima tokom mjeseca juna, gdje su postigli i zapažene rezultate.

Prvo takmičenje na kojem su se pojavili mališani iz Stepa bilo je rezervisano sa “kraljicu sportova”. Na sportskim terenima pod Trebjesom, organizovan je atletski višeboj i to u četiri discipline: slalom trčanje na 60m, bacanje vorteksa, skok u dalj i kros (200-400m).

Stepovci su se oprobali i u sportu koji u Nikšiću ima veliku tradiciju, sportskom penjanju. U bolderani Planinarskog doma, pred velikim brojem zainteresovanih roditelja, veliki broj takmičara, čak i onih najmlađih, je izmamio aplauze prisutnih.

Takmičenje u sportskoj gimnastici donijelo je mnogo uzbuđenja. Gimnastički višeboj održan je u fiskulturnoj sali OŠ “Braća Ribar”. U dvodnevnom programu, dječaci su se takmičili na parteru, preskocima, vratilu i karikama, dok su djevojčice nastupile u parteru, preskocima, gredi i dvovisinskom razboju. Za najmlađe “Stepovce” upriličen je i gimnastički poligon, koji je pobrao simpatije svih prisutnih.

Na plivačkom takmičenju “Mlade nade 2019”, u organizaciji PVK “Nikšić”, u konkurenciji od preko 200 mladih plivača, desetak članova Plivačke sekcije SRD “Step” postiglo je sjajne rezultate. Naročito zapažen je bio nastup sedmogodišnje Lucije Vojinović, koja se okitila sa šest medalja, od čega čak pet zlatnih u pojednačnoj konkurenciji i srebrna u štafeti, čime je zaslužila epitet najbolje takmičarke.

Bodyfit Fitness Studio je ugostio i mališane školice sporta, koji su se kroz plesne i folklorne koreografije, prilagođene uzrastu, odlično zabavili i pokazali zavidan nivo plesačkog znanja.

SRD Step je na bazenu Sportskog centra organizovalo plivačko takmičenje prilagođeno svim nivoima plivačkog znanja. Podijeljeni po kriterijumu uzrasta i pola, mali plivači su učestvovali u disciplinama kraul i leđno.

Osnovni program desete sezone završen je tradicionalnim jednodnevnim izletom u Igalo, a najavljeno je da će aktivno biti i u julu. Društvo će u dvije desetodnevne smjene organizovati Školu plivanja na Krupcu, dok će plivačka sekcija na bazenu biti aktivna do avgusta, kada je planiran redovni godišnji remont bazena.

Sportsko rekreativno društvo “Step” već desetu godinu zaredom uspješno radi sa mališanima uzrasta od 4 do 12 godina. Osnovni program društva obuhvata školicu sporta, školu gimnastike i školu plivanja, dok sadržaji dodatnog programa obuhvataju skijanje i plivanje koji se realizuju u Kruševicama i na Krupcu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.