Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Titula začinjena evropskim avanturama i uspjesi na tatamiju

81210691_626165301489534_3835537079593336832_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2020. u 06:56

Ljubiteljima sporta u našem gradu prethodna godina ostaće najviše u pamćenju po četvrtoj tituli i evropskim avanturama Sutjeske, kao i po uspjesima Jovane Peković i Nikole Malovića.

Ekipa Nikole Rakojevića je 19. maja, u susretu 35. kola Prve Telekom lige, protiv Grblja, slavila rezultatom 2:0 kraj Bistrice i tako obezbijedila četvrtu, odnosno drugu zaredom, šampionsku titulu. Potpuno zasluženo „plavi“ su prigrabili pehar i bili spremni da se upuste u nove evropske avanture.

Stari-novi šampion Crne Gore već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šamšpiona napravio je pravi podvig. Nakon dva uzbudljiva meča, produžetaka i penal ruleta eliminisan je prvak Slovačke, tim Slovana i osigurana su još dva dvomeča u Evropi. Sutjeska je i protiv kiparskog predstavnika u prvom duelu, na svom terenu, bila ravnopravan rival, ali je u još jednoj prelijepoj ljetnjoj fudbalskoj noći kraj Bistrice, minimalnu pobjedu odnio APOEL, koji je i u revanšu bio bolji. Koliko su „plavi“ imali naklonost sreće protiv Slovana, toliko im je iste falilo u duelma sa Linfildom. Ipak, je više nego solidno popunjena klupska kasa tokom ljeta a čekala je i nova sezona na domaćoj sceni. Sutjeska je nakon jesenjeg dijela završila na drugom mjestu sa osam bodova zaostatka u odnosu na Budućnost, ali ostvaren je plasman u polufinale Kupa Crne Gore. Godinu za nama krunisala su pojedinačna priznanja. Nikola Rakojević je izabran za najboljeg trenera u Crnoj Gori i u Nikšiću, Marko Ćetković je dobio priznanje najboljeg igrača Prve Telekom lige, dok je najbolji fudbaler u gradu pod Trebjesom Božo Marković.

Najbolji sportista Nikšića u 2018. godini, karatista Onogošta, Nikola Malović, i u 2019. nastavio je sa odličnim rezultatima. On je krajem marta mjeseca, u španskoj Gvadalahari, na Evropskom prvenstvu osvojio bronzano odličje i tako u svoj grad donio medalju nakon gotovo 30 godina, a sebi najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu karijere.

Da su Nikšićani predodređeni za borilačke vještine potvrdio je i rezultat Jovane Peković. Džudistkinja Akademika je početkom mjeseca novembra, u ruskom Iževsku, na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore osvojila zlatnu medalju.

Ona je iponom u finalu bila bolja od Njemice Tereze Cenker, i tako došla do zlatne medalje u kategoriji do 78 kilograma.

Jovana je na putu do titule šampiona Evrope dobila Britanku Šeli Ladford, potom i Sofi Bertger iz Belgije, dok je u polufinalnom meču savladala Izraelku Inbar Lanir.

Pored ova dva sjajna rezultata, nikšićki karatisti i džudisti su osvojili još pregršt medalja na raznim turnirima i tako nastavili višedecenijsku tradiciju uspjeha na tatamijima.

Košarkaši Sutjeske su imali zapažene rezultate u ABA 2 ligi, kao i u domaćem prvenstvu, gdje su nastavili da se takmiče i u novoj sezoni. Izabranici Zorana Glomazića su jesenas zaigrali još bolje, pa u domaćem takmičenju još ne znaju za poraz, dok su u regionalnom takmičenju konkurenti za ulazak u plej-of.

Naša najbolja atletičarka, Slađana Perunović, ostvarila je nekoliko odličnih rezultata i nastavlja da sanja Olimpijske igre, koje se održavaju ove godine u Tokiju.

Rukometašice Levalee bile su najuspješnije na prvoligaškoj sceni od ekipa iz našeg grada, a pratila ih je i ekipa Trebjese, dok odbojkaški klubovi iz Nikšića nisu imali mnogo šanse protiv mnogo jačih rivala.

Godina koja je iza nas imala je svoje sportske junake, a u novoj, koja je ujedno i olimpijska, nadamo se da će svi oni makar ponoviti svoje rezultate, ali da će se u njoj iznjedriti i neki novi šampioni iz našeg grada.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.