Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima

1
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2018. u 09:52

U organizaciji opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i mlade, danas su u Sportskom centru uručena priznanja najboljim sportisitima i sportskim radnicima u 2018. godini.

Predsjednik opštine Veselin Grbović čestitao je nagrađenim sportistima za uspjehe koje su ostvarili u godini na izmaku, prije svega FK Sutjeska koji je osvojio titulu prvaka Crne Gore.

“Nadam se i sljedeće godine da će na kraju opet biti prvi, što govori to da je centar crnogorskog fudbala u Nikšiću”, ponosno je istakao Grbović i uputio riječi hvale za trenere i čitav kolektiv tog kluba.

Osvrnuo se i na ostale koji su u godini za nama postigli značajne rezultate.

“Tu su i košarkaši Sutjeske koji igraju u ABA 2 ligi, tu su džudisti Akademika koji pregršt medalja svake godine donose sa raznih takmičenja. Tu su karatisti i najbolji sportista Nikšića, Malović, koji svojim rezultatima zaista zadivljuje i nadam se, budući na njegovu mladost, da će doći i neke veće titule u narednim godinama”, kazao je Grbović i pohvalio paraolimpijku Marijanu Goranović, zatim atletičarku Slađanu Perunović i svima u 2019. poželio da postignu ovakve i što bolje rezultate.

Titula najboljeg sportiste grada pripala je karatisti “Onogošta” Nikoli Maloviću, osvajaču srebrne medalje na Balkanskom prvenstvu i zlatne na Evropskom prvenstvu malih zemalja.

Za najbolji sportski kolektiv izabran je Fudbalskog kluba Sutjeska, a za najboljeg trenera, šef stručnog štaba “plavih”, Nikola Rakojević, dok je za najboljeg sportskog radnika izabran Mirko Perošević iz Odbojkaškog kluba Sutjeska.

Među nagrađenima su još i Petar Kasom (skijanje), Marija Bojić (odbojka), Marko Vučić (fudbal), Petar Perošević (futsal), Marko Gušić (džudo), Nada Ćorović (rukomet), Nikola Pavlićević (košarka), Slađana Perunović (atletika) i Predrag Nikač (šah).

Za doprinos afirmaciji sportske rekreacije nagrađen je Radojica Ćipranić, dok je za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture izabrana Nastasija Vuković iz OŠ Mileva Lajović-Lalatović, dok će posebno priznanje dobiti bokser Ratko Drašković.

Novinar RTCG-a Janko Pešikan dobio je nagradu za najboljeg novinara.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.