Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Ajkule“ večeras sa Francuskom u Nikšiću

53811000_2341025795915960_8245531932016771072_n
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 12.03.2019. u 07:39

Najbolji crnogorski vaterpolisti večeras u Nikšiću igraju protiv Francuske meč 6. kola B grupe evropskog dijela kvalifikacija za Svjetsku ligu.

Ovaj duel nema rezultatskog značaja jer su „ajkule“ već ranije obezbijedile plasman na završni turnir Evropa kupa, koji se igra u Zagrebu.

I pored toga što je selektor Gojković odlučio da odmori nekoliko igrača, iz tabora naše reprezentacije ističu da će protiv Francuza svakako ići na pobjedu, koje su savladali i u gostima sa 13:9.

“Ono što je najbitnije je da smo ispunili cilj u ovim kvalifikacijama. Meč jeste bez rezultatskog značaja, ali za nas je svaki duel bitan. Pogotovo za nas igrače koji se borimo za mjesto u timu. Moramo ozbiljno ući u meč, već smo odigrali jedan dobar meč sa njima, vidjeli smo da se radi o ozbiljnom protivniku ako mi nijesmo na nivou. Respektujemo ih jako i očekujem dobar meč. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom sezone, zadovoljan sam kako teku stvari u Mađarskoj, rezultatima koje postižemo. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i u finišu sezone”, istakao je reprezentativac Stefan Vidović.

Nakon duže pauze zbog povrede u selekciji je opet Aleksa Ukropina.

“Uvijek je lijepo vratiti se u reprezentaciju nakon duže pauze zbog povrede. Čast je igrati za nacionalnu selekciju. Slijedi duel sa Francuskom koja je nezgodna ekipa. Dosta su nas namučili u Francuskoj, a mi smo bili sa dosta jačim sastavom nego sada. Igramo na domaćem bazenu, ekipa je dosta podmlađena, ne smijemo se opustiti, već igrati do posljednjih sekunda meča. Nema opuštanja sve dok sudija ne odsvira kraj. Ja još uvijek nijesam na svom maksimumu. Još treba da prođe vremena, za sada sam zadovoljan. Nije to realna slika, ali ću dati sve od sebe i pokušati da odigram na što boljem nivou”, zaključio je Ukropina.

Meč između Crne Gore i Francuske igra se od 18h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.