Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora ide na Eurobasket umjesto Rusije

  • Autor onogost.me
  • 18.05.2022. u 15:32

Od svih najvećih sportskih organizacija u Evropi, Rusiju iz svojih takmičenja nije izbacila još samo FIBA, ali će i evropski ogranak svjetske kuće košarke to uraditi u subotu na Skupštini u Viljnusu.

Po svemu sudeći, na dan kada Crna Gora slavi 16. godišnjicu obnove nezavisnosti, naša košarkaška reprezentacija dobiće poziv da nastupi na septembarskom Eurobasketu baš umjesto “zbornaje”. Naime, kako “Vijesti” saznaju, Takmičarska komisija FIBA Evrope je predložila da se Rusija, zbog rata u Ukrajini i sankcija koje su uslijedile, isključi iz svih takmičenja, a da “crveni” zauzmu njeno mjesto.

Po pravilima, u slučaju da neki tim ne može da nastupi na takmičenju, njegovo mjesto zauzima ekipa koja je imala najbolji učinak, a nije se kvalifikovala. S obzirom na to da je tim Boška Radovića jedini sa tri pobjede koji je ostao ispod crte, bio je prvi na listi čekanja.

U Viljnusu će u radu Skupštine učestvovati predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Peković, generalni sekretar Darko Ivanović i direktor reprezentacija Filip Patković.

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih obrta, Radovićev tim će igrati u grupi A u gruzijskom Tbilisiju, a pored domaćina rivali će od 1. do 7. septembra biti i Španija, Turska, Belgija i Bugarska. U nokaut fazu, koja će se cijela igrati u Berlinu, prolaze četiri najbolje selekcije.

Osim seniora, od izbacivanja Rusije bi trebalo da profitiraju i kadeti, koji će, umjesto na B prvenstvu, igrati na Evropskom A šampionatu.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.