Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski karatisti na prijemu kod Janovića

86853697_2983878231624803_6831472790860726272_n
gov.me
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2020. u 12:37

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas mlade karate reprezentativce i rukovodstvo Karate saveza povodom osvojenih medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za juniore, kadete i mlađe seniore u Budimpešti.

Podsjećamo da su Vladimir Mijač koji je osvojio srebrnu medalju u katama, kao i Bojan Bošković i Predrag Smolović koji su osvojili srebrne i Andrija Danilović i Emre Saljiu bronzane medalje u borbama, na osnovu navedenih rezultata stekli status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Ministarstvo u kontinuitetu prepoznaje i nagrađuje rezultate u mlađim kategorijama, sa ciljem da dodatno motiviše mlade sportiste da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju državu u Evropi i svijetu.

Kada je u pitanju Karate savez, ove godine je na konkursu opredijeljen rekordan iznos za ovu sportsku organizaciju koji iznosi 145.000 eura, čime je država jasno pokazala da su rezultati koje u kontinuitetu ostvaruju crnogorski karatisti adekvatno prepoznati.

“Činjenica da do sada imamo blizu 50 perspektivnih sportista iz više sportova, od čega je samo sa ovog takmičenja pet po prvi put u pojedinačnom sportu, govori o kvalitetu naših mladih reprezentativaca što nas posebno čini ponosnim kao državu“, ističe Janović.

Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić kao i karatisti, zahvalili su se ministru Janoviću na značajnoj podršci i odgovornom odnosu Ministarstva prema ovom sportu.

Prijemu su, osim karatista i predsjednika saveza, prisustvovali i selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Jugoslav Bukilić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.