Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Crvene” savladale Češku i izborile plasman u osminu finala

image
fiba.basketball
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2019. u 14:18

Najbolje crnogorske košarkašice savladale su danas Češku rezultatom 70:57 u utakmici 3. kola grupne faze Eurobasketa i tako obezbijedile plasman u narednu rundu takmičenja.

Naše košarkašice su dobro otvorile utakmicu serijom 11:0 koju je trojkom začinila Glori Džonson i Jovanović sa četiri vezana poena. Ta prednost je omogućila Crnogorkama da nakon velike borbe u nastavku, nakon prve četvrtine budu u prednosti od devet poena (20:11).

I drugu dionici “crvene” rešavaju u svoju korist, gdje nijesu dozvoljavale razigranim Čehinjama da anuliraju prednost, pa se na veliki odmor odlazi sa rezultatom 39:24, koji je Crnoj Gori obezbjeđivao prolaz dalje.

U nastavku je viđena velika borba, Češka je bila za dva poena uspješnija, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa rezultatom 51:38.

Odlučujući trenuci utakmice pripali su našim košarkašicama koje su bile najbolje kad je najviše trebalo i tako obezbijedile plasman u osminu finala.

Najbolja u pobjedničkom sastavu bila je Glori Džonson sa 27 poena i 14 skokova, Milica Jovanović je upisala 19 poena i 14 uhvaćenih lopti, dok je Božica Mujović ubacila 19 poena i podijelila devet asistencija. Najefikasnija u redovima Češke bila je Romana Hejdova sa 16 poena.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.