Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gojković objavio spisak za pripreme

8ac16f55-7c5d-46fa-b6a1-169522cd944c
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2021. u 11:07

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača koji će odraditi pripreme u Beogradu i konkurisati za odlazak u Debrecin, na kvalifikacioni turnir Svjetske lige, od 8. do 10. januara.

Gojković je 17 igrača odabrao nakon priprema na bazenu Instituta Igalo.

Na spisku su: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Stefan Vidović, Dimitrije Obradović, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Vlado Popadić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Miroslav Perković, Slaven Kandić, Savo Ćetković, Aleksa Ukropina i Nikola Moskov.

U stručnom štabu su, pored selektora Gojkovića, pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Gojković je uoči pouta za Beograd kazao da je reprezentacija odradila ono što je planirala.

“Svi igrači, osim Bogdana Đurđića koji je bio pozitivan na koronavirus, bili su prisutni. Imamo par igrača sa sitnim povredama i cilj je da sačuvamo te igrače za ono glavno, a to su kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu sredinom februara”, kazao je Gojković.

On je najavio da će crnogorska selekcija odraditi pet treninga sa reprezentacijom Srbije.

“Kroz te treninge vidjećemo trenutno formu i odrediti 14 igrača koji putuju za Debrecin. Tamo će nastupiti 13 igrača, ali vodimo jednu rezervu u slučaju da neko bude pozitivan prilikom ulaska u hotel. U normalnim okolnostima igrači su imali ogroman broj utakmica tokom ljeta i jeseni, u 2020. godini to je bio neki minimum, od 5 do maksimum 15 utakmica”, rekao je Gojković.

On je istakao da se izgubio osjećaj za igru i da se nada da će se kroz sve te utakmice vratiti na željeni nivo.

“Nadam se da ćemo kroz pripreme u Beogradu i pogotovo utakmice u Debrecinu dobiti sliku trenutnih mogućnosti. To bi bila osnova za dalji rad”, kazao je Gojković.

Crna Gora će u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira igrati sa Hrvatskom, 8. januara u 16 sati i 45 minuta, a u eventualnom polufinalu rival bi bio bolji iz duela Francuske i Grčke.

Plasman u polufinale izboorila je Španija koje je u februaru bila bolja od Srbije.

Ona čeka boljeg iz duela Italije i Mađarske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.