Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Gojković odabrao za duel sa Španijom

lex_2406_0
Aleksandra Krupanič
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2020. u 15:04

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće u utorak 11. februara u Ovijedu sa Španijom meč 3. kola grupe D Preliminarnog dijela Svjetske lige. "Ajkule" su na startu savladale u Nikšiću selekciju Ukrajine 23:3, dok je Španija bila bolja od istog rivala 20:8. 

Pobjednik ovog duela osvojiće prvo mjesto u grupi i u četvrtfinalu će igrati kao domaćin sa selekcijom Hrvatske, dok će poraženi u četvrtfinalu gostovati Srbiji. Podsjećamo, i u četvrtfinalu se igra samo jedan meč. 

Da izabranike Vladimira Gojkovića čeka jedan od najtežih zadataka dovoljno govori to što je Španija igrala finale EP u Barseloni 2018, zatim finale SP u Južnoj Koreji 2019. godine, kao i finale ovogodišnjeg EP u Budimpešti gdje je poražena od Mađarske. 

Za ovu utakmicu, Gojković će moći da računa na Dejana Lazovića, Draška Brguljana, Aleksu Ukropinu, Marka Petkovića, Dušana Matkovića, Vlada Popadića, Stefana Vidovića, Bogdana Đurđića, Aleksandra Ivovića, Dušana Banićevića, Dragana Draškovića, Stefana Pješivca i Petra Tešanovića.

“Dosta brzo dolazi prva obaveza nakon Evropskog prvenstva. Meč koji ima rezultatski značaj, jer odlučujemo o prvom mjestu u grupi i rivalu u četvrtfinale. Četvrtfinalni meč će biti svakako težak, ali bi bilo lijepo da ga igramo pred našom publikom. Pretpostavljam kao i kod većine ekipa, i mi imamo problema sa igračima. Neki su pod manjim povredama, neki pod temperaturom. Imaćemo četiri promjene u odnosu na Budimpeštu”, kazao je Gojković.

Utakmica u Ovijedu igra se od 19h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.