Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovović: Češka je čvrsta ekipa, ali vjerujem da imamo šanse

vladimir-jovovic
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2019. u 11:08

Ljeta 2017. godine je postigao dogovor sa Jablonecom, a tokom dvije sezone u češkom fudbalu isprofilisao se kao jedan od najboljih ofanzivaca lige, bio je pravo osvježenje u zeleno-bijelom dresu.

Vladimir Jovović do tančina poznaje snagu večerašnjeg rivala (Olomuc, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

“Upućen sam u kvalitete reprezentacije Češke, a pogotovo igrača koji igraju u domaćoj ligi. Protiv većine sam igrao u prvenstvu, a u ekipi su dvojica igrača sa kojima sam igrao zajedno u timu Doležal i Masopust. Tu je i jedna grupa igrača koja dolazi iz inostranih klubova i oni su zapravo nosioci igre”, rekao je 24-godišnji Nikšićanin.

Bivši đak Sutjeskine škole fudbala, te nekadašnji igrač Crvene zvezde, OFK Beograda, Napretka i Spartaka posebno cijeni Borila, Sučija, Coufala, Součeka…

“Dolaze iz Slavije, sa klubom su ostvarili fenomenalne rezultate u domaćem prvenstvu i na međunarodnoj sceni. Radi se o igračima sa ogromnim samopouzdanjem. Češka je čvrsta ekipa, ali vjerujem da imamo šanse da ostvarimo povoljan rezultat”, jasan je Jovović.

Slavija je prethodne sezone igrala četvrtfinale Lige Evrope (ispala od Čelsija), Spartak iz Praga je uvijek ozbiljan, Viktor Plzenj zna da iznenadi, Jablonec u posljednje dvije sezone piše istorijske rezultate…

“Česi mnogo ulažu u fudbal posljednjih godina. Liga napreduje iz godine u godinu, sve više timova uspijeva da izbori plasman u evropska takmičenja. I ne samo to, timovi iz Češke ostavljaju dobar utisak i prave dobre rezultate na međunarodnoj sceni”, rekao je momak, koji je u zeleno-bijelom dresu upisao 67 utakmica i potpisao devet golova…

“Igrači iz inostranstva rado prihvataju pozive čeških klubova i to je dobar pokazatelj koliko se ulaže i kako se radi u klubovima širom zemlje. Ulaganja su dala rezultat i kada je reprezentacija u pitanju, pa sada veliki broj igrača koji nastupaju za nacionalni tim dolazi iz domaćih klubova”, podvukao je Jovović.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.