Autor: onogost.me
Foto: Karate savez Crne Gore
14:29
8.11.2018.

Kata tim eliminisan u prvom kolu SP

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore eliminisan je u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Madridu.


Tim u sastavu, Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, nezasluženo je poražen od Kolumbije 3:2.

Kolumbija je u narednom kolu izgubila od Japana 5:0, čime je crnogorskom timu zatvorila vrata repesaža.

Crnogorski kataši debitovali su na šampionatu svijeta, a posljednja dva Evropska prvenstva, u Izmitu prošle i Novom Sadu ove odine, završili su kao petoplasirani.

Član kata tima, Vuković kazao je da su nepravedno poraženi i da Kolumbija ničim nije zaslužila da pobijedi.

“Izenađeni smo rezultatom i razočarani. Izgubiti na takav način na Svjetskom prvenstvu je zaista nezamislivo. Dok je takvog navlačenja sudija i sudijskih grešaka takmičenja gube smisao. Zadovoljan sam kako odradili i to je bilo jedno od naših najboljih izvođenja te kate”, kazao je Vuković agenciji Mina.

Selektor Jugoslav Bukilić kazao je da sudije protiv Kolumbije nijesu bile objektivne.

"Očekivao sam sigurnu pobjedu našeg tima protiv Kolumbije, ali sudije nijesu bile objektivne. Imali smo kvalitet da se primaknemo borbi za medalju, ali jednostavno nismo mogli protiv sudija", rekao je Bukilić.

On je naglasio da su crnogorski kataši u sve tri konkurencije mogli više.

"Radulović je zaustavljena u četvrtom kolu tijesnim rezultatom 3:2. Vojvodic je poražen u drugom kolu od odličnog takmičara iz Hong Konga. Primijetno je da u velikim mečevima ne trpimo pritisak kako bi trebalo, pa se to puno odrazi na cjelokupan utisak koji takmičari ostavljaju na sudije", kazao je Bukilić.

Za danas je predviđeno i prvo kolo takmičenja u borbama ekipno, a crnogorski karate predstavljaće ženska ekipa u sastavu Marina Raković, Dragana Konjević, Ksenija Rajović i Vasilisa Bujić.

U subotu su na programu mečevi za medalju i finala u katama i borbama pojedinačno, dok će u nedjelju biti poznati osvajači medalja u katama i borbama ekipno.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:29
  23.8.2019.

  Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je Iran 89:77 na startu turnira u kineskom Jangžuu.

 • 13:47
  23.8.2019.

  Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Milorad Peković objavio je spisak igrača koji će boraviti na pripremama od 26. do 30. avgusta u Nikšiću.

 • 19:08
  22.8.2019.

  Košarkaška reprezentacija Crne Gore, pored Francuske i Njemačke, u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine igraće i protiv Velike Britanije.

 • 15:05
  22.8.2019.

  Selektor pionirske reprezentacije Crne Gore Goran Perišić objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru u Skoplju, na kojem, pored domaćina, učestvuju još Albanija i Kosovo.