Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” nadigrale Japan

laviceee_1_0_1
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 08.12.2019. u 10:32

U prvoj utakmici glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Japanu naše najbolje rukometašice savladale su danas selekciju domaćina rezultatom 30:26.

Izabranice Pera Johansona nadigrale su ekipu Japana i približile se svom glavnom cilju, ali i ostale u trci za plasman u polufinale na smotri najboljih selekcija svijeta.

“Lavice” su odmah preuzele kontrolu na terenu i povele sa 2:1, a nakon deset minuta igre i sa 6:2. Japanke ni u nastavku ne nalaze rešenje za dobru igru naših u odbrani, pa Crna Gora na polovini prvog poluvremena ima prednost od pet golova (9:5).

Do odlaska na odmor “lavice” uspijevaju da održavaju razliku prije svega dobrom defanzivom, pa je nakon 30 minuta igre na semaforu stajalo 14:11.

Na početku drugog dijela utakmice Japanke se vraćaju u meč i nakon pet minuta igre smanjuju zaostatak na jedan gol, da bi ubrzo stigle i do poravnanja (16:16).

U nastavku, golovima Radičević i Bulatović Crnogorke prave novu prednost, a na polovini drugog poluvremena stižu do tri gola viška (22:19). Domaći sastav se međutim nije lako predavao pošto je na osam minuta prije kraja stigao do novog izjednačenja (23:23).

Ubrzo “lavice” opet dolaze do tri gola prednosti nakon što je tri puta mrežu rivalki pogađala Majda Mehmedović pa se ulazi u mirniju završnicu, a Crna Gora upisuje novu pobjedu od četiri gola prednosti.

Naredni meč naše rukometašice igraju u utorak od 15h protiv Rusije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.