Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavice” nemoćne protiv jake Rusije

laviceee_1_0_1_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 10.12.2019. u 07:37

U drugoj utakmici Glavne faze Svjetskog prvenstva u Japanu rukometašice Crne Gore poražene su jutros od Rusije rezultatom 35:28.

Ekipa Pera Johansona nije uspjela da parira veoma jakoj selekciji Rusije, pa će u posljednjem meču protiv Švedske probati da izbori mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Meč je otvoren pogotkom Đine Jauković, nakon čega se ugralo gol za gol, pa je nakon nešto više od deset minuta igre rezultat bio 6:6. 

Nakon toga Majda Mehmedović pravi seriju od tri gola, a Jovanka Radičević pogađa za maksimalnih četiri gola prednosti. Ruskinje konsoliduju svoje redove i brzo se rezultatski vraćaju u meč, a na odmor odlaze sa jednim golom viška (17:16).

Na početku drugog poluvremena “lavice” ne koriste priliku da naprave preokret što protivnice kažnjavaju i stižu do tri gola viška, pa je na polovini drugog dijela na semaforu stajalo 26:23.

To je bio ujedno i uvod u drugi poraz naših rukometašica na turniru pošto su Ruskinje u nastavku uspjele da uvećaju prednost na sedam golova i tako meč potpuno zasluženo privedu kraju u svoju korist.

Najefikasnija u pobjedničkom sastavu bila je Managarova sa 15 golova, a u našoj ekipi sa osam pogodaka najbolja je bila Radičević.

Crna Gora sjutra protiv Švedske igra od 12.30h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.