Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poraz “sokola” u Češkoj

41413738_2161798220754982_1191430331706638336_n
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2019. u 20:39

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u gostima od Češke rezultatom 3:0 u utakmici 4. kola kvalifikacija za odlazak na EURO 2020.

Crna Gora nije uspjela da prevaziđe probleme koji su je zadesili prethodnih dana, pa je u Olomucu upisala drugi poraz u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Na samom početku meča “sokoli” su imali terensku inicijativu, imali nekoliko prekida u svoju korist, ali Česi stižu do prednosti već iz prve prilike u 18. minutu, kada je volej udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio Jankto. Pet minuta kasnije Mugoša je imao priliku da iz slobodnog udarca sa nekih 17 metara ugrozi gol domaćina, ali je njegov pokušaj zaustavljen.

Češka je potom zaprijetila u 30. minutu, a Šik je gađao živi zid iz slobodnog udarca. Vešović je već nakon minut probao lijevom nogom, ali je Vaclika lako ukrotio i taj pokušaj, da bi u narednom napadu Mijatović poslao loptu u korner nakon pokušaja Šika.

Do isteka prvih 45 minuta nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

Loše je počelo i drugo poluvrijeme za naše fudbalere. Već nakon četiri minuta igre, pošto je Šik ubacio loptu u peterac, Kopitović je skrenuo u svoj gol za 2:0. 

Ovaj gol je veoma loše uticao na igru “sokola”, koji nijesu uspijevali da priprijete golu Vaclike, a Džudović je pokušao da osvježi igru našeg tima uvođenjem Marka Jankovića i Vukana Savićevića, koji su zamijenili Adama Marušića i Nikolu Vukčevića.

Možda najbolju priliku na susretu za naš tim imao je Vladimir Jovović u 71. minutu, kada je imao zicer poziciju, ali je gađao pravo u golmana. 

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 82. minutu sa bijele tačke. Najstrožija kazna je svirana nakon faula Vujačića, a precizan je bio najbolji pojedinac na meču, igrač Rome Patrik Šik, koji je ujedno postavio i konačan rezultat.

Crna Gora nakon četiri kola ima dva boda, a naredni meč u kvalifikacijama igra 10. septembra u Podgorici, takođe protiv Češke. “Sokoli” će prije toga odigrati prijateljski meč protiv Mađarske 5. septembra, takođe u Podgorici.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.