Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Reprezentacija odradila prvi trening u Kini, sjutra pripremni duel sa Iranom

prvi_trening_kina
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 22.08.2019. u 12:05

Crnogorski košarkaši odradili su prvi trening u Jangžuu, gradu u kom će početi turneju po Kini.

Prije Nanđinga koji je domaćin grupe na Svjetskom prvenstvu, izabranici Zvezdana Mitrovića igraće i trenirati još i u Šin Juu.

Poslije dugačkog putovanja, naši momci sada imaju dosta vremena da se adaptiraju na veliku vremensku razliku i uslove u Kini.

“Sigurno da je značajno što smo ranije došli u Kinu. Atmosfera je odlična, igrači su dobro podnijeli put, sada nas čeka aklimatizacija na uslove i turnir na kom ćemo igrati protiv Irana, pa onda Poljske ili Nigerije. Sve to će nam vjerujemo omogućiti da budmo još bolji, a uz to dobićemo jasne smjernice za dalje, sve je to izuzetno značajno za nas.” poručio je trener Dušan Dubljević.

Veliki posao nakon dugačkog putovanja obavlja stručni štab. Fizioterapeuti Periša Čagorović i Petar Stojović, doktor Aleksandar Radović i kondicioni trener Milovan Ljubojević.

Poseban pristup potreban je u prvim treninzima nakon dugačkih putovanja.

“Prvenstveno igrači moraju da se odmore, da im se produži san kako bi oporavak bio brži. Takođe medikamentima i ostalim sredstvima se utiče na uspješniji oporavak organizma. Što se tiče mog dijela, vrlo je važno da određenim vježbama utičem na to da se igrači što brže osvježe i vrate u optimalno stanje. Sama vrsta vježbi zavisi od ciklusa priprema u kom se nalaze. Pored toga koriste se hladne kupke, saune, masaže što sve omogućava brži oporavak od napornog puta i lakše privikavanje na nove uslove.” ističe Ljubojević.

Jaki treninzi u Kolašinu gdje je odrađen prvi dio priprema omogućio je da košarkaši budu sada u dobroj formi, međutim Ljubojević poručuje da će forma biti sve bolja.

“Mi smo zadovoljni u kakvoj se formi sada nalaze igrači, tempirana je da bude prava kada je najpotrebnije, a to je na samom početku Svjetskog šampionata. Ovih sedam, osam dana do početka prvenstva iskoristićemo da se ta forma podiže, igrači osvježavaju i da dođemo do te superkompenzacije, kada će se efekti treninga dostići u pravom trenutku”, ističe kondicioni trener našeg nacionalnog tima.

Iran je prvi rival Crnoj Gori sjutra veče od 20 sati (po lokalnom vremenu, 14 po našem). Pola sata ranije počeće i svečana ceremonija otvaranja turnira na kom učestvuju još Poljska i Nigerija.

“Nemamo previše informacije o Iranu, ali taj nam je meč značajan zbog pripreme na drugačije stilove košarke, kao što ćemo u grupi imati Novi Zeland koji je atipičan rival. Ipak prvo ćemo razmišljati o Grčkoj, a biće onda dosta prostora za pripremu meča sa Novozelanđanima, siguran sam da ćemo biti spremni.” istakao je Dubljević.

 

izvor: Fos Media

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.