Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Roganović: Baš nam prija ova pobjeda

rukomet_10
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 04.01.2019. u 12:14

Zoran Roganović je bio zadovoljan nakon prve pobjede na klupi rukometne reprezentacije Crne Gore.

„Lavovi” su na startu „Croatia cupa” savladali Italiju 32:24.

„Bila nam je potrebna i baš nam prija ova pobjeda. Vodili smo i devet razlike, a svi su dobili šansu, zato sam ih i pozvao. Svi momci su iskoristili šansu na pravi način, na poluvremenu sam im rekao da je dobro kad me stave u rebus koga da ubacim u igru, da je to dokaz da mogu da računam na sve”, rekao je Roganović.

Dugogodišnji desni bek crnogorskog nacionalnog tima je, međutim, upozorio igrače da posao u Poreču nije završen, jer je u petak (20 časova) rival Hrvatska.

„Zadovoljan sam poslije prve provjere, ali sam rekao momcima da je to samo prvo poluvrijeme. Već sjutra nas čeka još teži test. Ako istu igru pokažemo i protiv Hrvatske, biće to potvrda da smo na pravom putu”.

Osmi selektor „lavova” je dao šansu 18-godišnjem debitantu, pivotu Lovćena Luki Vujoviću, koji je igrao odlično u odbrani, a odličan je bio i Jagoš Braunović na golu.

„Prezadovoljan sam izdanjem mladih igrača, koji su odradili veliki posao uz pomoć starijih i iskusnijih. Drago mi je zbog momaka kojima je ovo bila prva utakmica, odlično su je odradili”, napomenuo je Roganović.

Poslije duge pauze, u timu je i pivot francuskog Istra Branko Kankaraš, koji je jednom zatresao mrežu.

„Kankaraš je u oba poluvremena dobio po pet minuta, jer je Nemanja Grbović nosio ekipu i u odbrani i u napadu. Kankaraš će veću šansu dobiti protiv Hrvatske”, zaključio je Roganović.

 

izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.