Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Seniori treniraju u Tivtu, Todorović zadovoljan zbog dobijene šanse

mlada-i-seniori-jun-2020-1000x555
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2020. u 10:24

Košarkaški savez Crne Gore nastavio je sa planiranim aktivnostima ovog ljeta.

Uprkos tome što nema velikih takmičenja koje je FIBA usljed pandemije koronavirsa otkazala, sve selekcije odrađuju pripreme.

Nakon što su pioniri, kadeti i juniori trenirali u Tivtu i Kolašinu, okupili su se i seniori, kao i mladi reprezentativci.

“Mi smo napravili kamp praktično za sve selekcije. Došli su na red mlada reprezentacija i seniorske. Što se tiče seniora tu smo se odlučili za mlađe momke, iskusnije smo poštedjeli ovog puta. Pozvali smo igrače koji su kandidati za prvi tim u nekom narednom periodu, možda već u novembru. Veoma je bitno za te igrače da poslije ove duže pauze da dođu da treniraju, da ih vidimo na djelu. Neki su bili u SAD, neki nijesu imali dovoljnu minutažu u prošloj sezoni pa je za nas ovo veoma bitan kamp”, rekao je selektor muške seniorske reprezentacije Boško Radović kome će u radu u Tivtu pomagati treneri Blagota Sekulić i Vladimir Todorović, tim menadžer Nikola Peković kao i fizioterapeut Periša Čagorović.

Na spisku za pripreme seniora su: Marko Todorović, Mašan Vrbica, Pavle Đurišić, Nikola Žižić, Emir Hadžibegović, Miloš Vujović, Igor Čvorović, Pavle Titić, Andrija Grbović.

“Sigurno jako dobra inicijativa KSCG-a da nas okupi i da pomogne igračima, posebno nama koji smo neki duži period van trenažnog procesa. Mislim da će biti teže i neobično jer nikada ovako dugo nijesam bio bez treninga, ali pripremljen je plan rada za to da se niko ne povrijedi i da možemo zajedno da treniramo. Da sami organizujemo treninge ne bi to moglo biti na ovakvom nivou, tako da je ovo sjajna ideja i zahvalni smo što možemo da treniramo u takvim uslovima”, kazao je reprezentativac Marko Todorović.

Selektor mlade reprezentacije Dušan Dubljević za ovu akciju računa na 14 momaka. Pozvani su: Janko Bulajić, Aleksa Bulajić, Ilija Varajić, Radoš Vuković, Vasilije Vučinić, Nikola Rakočević, Balša Živanović, Vasilije Milović, Đorđe Marinović, Matija Karadžić, Ognjen Lacmanović, Aleksandar Bulatović, Stefan Vlahović i Milun Mićanović.

“Što se tiče mlade reprezentacije ove dvije sedmice jednako ozbiljno gledamo na pripreme kao da se spremamo za veliko takmičenje. Ovo su momci na koje računamo za narednu godinu, ovo je praktično prvi filter i sigurno da će ovo okupljanje biti vrlo značajno i sa aspekta priprema za naredno ljeto”, istakao je selektor mlade selekcije Dušan Dubljević.

U stručnom štabu su i trener Žarko Dragičević, kondicioni trener Milovan Ljubojević i fizioterapeut Stefan Lutovac.

Kamp u Tivtu trajaće dvije sedmice.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.