Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sokoli” bez odgovora na igru Norvežana

img_10102021_235010_800_x_437_pixel
fscg.me
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2021. u 20:48

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Norveške na gostovanju 1:0. U prilično neizvjesnom susretu presudili su pogoci iz 29. i 95. minutu

Norvežani su od starta nametnuli jak ritam, pritiskali gol “sokola”, gosti su se dobro branili, pa nije bilo većih opasnosti po Šarkića. Već od desetog minuta domaćin je popustio sa napadima, pa su izabranici selektora Miodraga Radulovića uspjeli da organizuju i nekoliko napada na protivničkoj polovini. Ipak, odbrana crnogorske selekcije je poklekla u 29. minutu. Standberg je odlično pokupio dubinski centaršut, proslijedio loptu u srce peterca, gdje je, neshvatljivo Eljunusi bio sam. Glavom je lako matirao Šarkića za 1:0. Prvi ozbiljniji pokušaj “sokoli” su imali u 40. minutu, Jovetić je pokušao sa dvadeset metara, ali lopta poslije njegovog šuta završila pored gola. 

Norvežani su početkom nastavka više imali loptu u svom posjedu, da bi već od 55. minuta gosti počeli sa jačim napadima. Odličnu priliku da poravna rezultat imao je Marušić u 58. minutu, ipak, nije uspio da iskontroliše loptu u situaciji “1 na 1” sa golmanom, pa je šansa otišla u nepovrat. Norveška selekcija se odlično branila, dok reprezentativci Crne Gore nijesu uspjeli da naprave ozbiljniju priliku pred golom domaćina. Pred sam kraj susreta, u 95. minutu, iz polukontre Eljunusi je pogodio za 2:0.

“Sokoli” su ovim porazom izgubili sve šanse za visok plasman u grupi G, trenutno imaju 11 bodova, a zauzimaju četvrto mjesto na tabeli.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.