Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sve podređeno plasmanu na EP

kosarkasi-crne-gore-pripreme
Sport Klub
  • Autor onogost.me
  • 29.06.2020. u 06:18

Košarkaši Crne Gore, mlada i seniorska reprezentacija, koja odrađuje mini pripreme u Tivtu, dobila je zasluženi dan odmora posle zaista paklenih sedam dana rada.

Čelnici Saveza su odmah po dobijanju zelenog svijetla od strane nadležnih institucija odlučili da organizuju trening kampove za sve reprezentacije, kako bi sa nadoknadio izostanak šampionata Evrope za mlađe selekcije, a kako bi seniori i seniorke spremno dočekali nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Drugi FIBA prozor je na programu u novembru i za sada nije bilo odlaganja pomenutog termina.

Izabranike Boška Radovića, košarkaše Crne Gore, očekuju dueli protiv Velike Britanije i Nemačke u gostima, a jasno je da su u pitanju utakmice u kojima bi mogao da se napravi kapitalan iskorak ka plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Crna Gora je u prvom krugu kvalifikacija pobijedila Veliku Britaniju u Podgorici, u meču koji je nosio prefiks biti ili ne biti, a zatim je u gostima poražena od Francuske. Stručni štab je kompletan. Treninge vode i pomno prate dešavanja Boško Radović, Blagota Sekulić, Vladimir Todorović, Nikola Peković i selektor mlade reprezentacije Dušan Dubljević.

Okupljena je zaista respektabilna ekipa, a centralna figura je naravno Marko Todorović, momak koji je briljirao u Kini prošle sezone, a trenutno je jedan od najtraženijih igrača na tržištu.

„Savez je napravio zaista sjajan potez. Organizacija kampova za sve reprezentaztivne selekcije je od ogromnog značaja u trenutku kada su otkazani šampionati Evrope za mlađe uzraste. Jasno je da izuzetno jake i kvalitetne utakmice teško mogu da se nadoknade, ali moramo da nastavimo sa radom, da održimo kontinuitet kako bi spremni dočekali iskušenja narednog ljeta. Pored toga, okupljena je mlada i seniorska reprezentacija, a pripreme u Tivtu su od velikog značaja, jer je veliki broj igrača dobio idealnu priliku da induvidualnim radom, radom sa ekipom, stigne do optimalne forme pred narednu sezonu, posle pauze koja je zaista bila jako duga“, naglasio je Marko Todorović za Sport Klub.

U razgovoru sa članovima stručnog štaba dileme nema, cilj je nepromijenjen, a sve misli su usmjerene ka plasmanu na Evropsko prvenstvo u konkurenciji sa Francuskom, Velikom Britanijom i Njemačkom. Tri selekcije će izboriti mesto na šampionatu Evrope, a posao u grupi svim selekcijama otežava činjenica da je Njemačka kao domaćin siguran učesnik šampionata Evrope.

„U narednom FIBA prozoru očekuju nas dueli sa Velikom Britanijom i Njemačkom u gostima. Za sada, ove utakmice su na programu u novembru, a jasno je da u pomenutim duelima imamo šansu da napravimo kapitalan iskorak ka plasmanu na šampionat Evrope. Ono što je jasno, ne možemo da utičemo na to da li će doći do pomjerenja termina utakmica ili ne, ali je isto tako jasno da moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pomenute duele dočekamo maksimalni spremni. Upravo zbog toga smo i organizovali trening kamp u Tivtu, jer nam je jako bitno da plejada igrača koja su u seniorskom pogonu ili kucaju na vrata seniorskog tima, dostignu željenu formu, posle pauze koju su imali usled pandemije koronavirusa“, naglasio je selektor Boško Radović za Sport Klub i nastavio:

„Kristalno je jasno da je Savez napravio zaista sjajan potez organizovanjem kampova za sve selekcije, jer je to u ovom momentu jedini način da ostanemo u ritmu, da na neki način nadoknadimo izostanak šampionata Evrope za mlađe selekcije, a da mi i košarkašice spremni dočekamo nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo“.

Pripreme u Tivtu se nastavljaju i narednih sedam dana, dok se pripreme košarkašica odvijaju u Bijelom Polju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.