Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vaterpolisti na pripremama u Nikšiću

pripremenk25
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 25.10.2021. u 14:32

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Nikšiću gdje će trenirati do petka.

Selektor Vladimir Gojković pozvao je igrače iz domaćih klubova, reprezentativce i potencijalne reprezentativce, i na taj način su počele pripreme za nove obaveze koje očekuju naše “ajkule” već od januara naredne godine. 

Pozvani su Alen Isljamović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Dragoljub Ćetković i Neđo Baštrica iz Primorca, iz Cattara će na priprema biti Dragan Marković, Vasilije Marinković, Marko Milić, Marko Mršić i Petar Vujošević.

 Iz Jadrana su pozvani Luka Murišić, Martin Gardašević, Darko Đurović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Vasilije Radović, Jovan Vujović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, David Stevović i Ilija Radović, a iz Budve Andrija Korać i Nikola Ivanović.

“Kreće novi olimpijski ciklus. S obzirom na to da je Svjetska liga pomjerena za januar, a već prvi meč je trebalo da se odigra za vikend, odlučili smo da okupimo jedan širi krug mladih igrača iz domaćih klubova, koji su imali uspješno ljeto sa mlađim selekcijama. Da ih provjerimo i vidimo ko može da prati zahhtjeve koje nosi seniorski nivo, jer vrlo brzo će doći probjere i sparing mečevi sa jakim selekcijama. Iskoristićemo sve prozore tokom sezone, kada klubovi imaju manje obaveza, da okupimo igrače iz crnogorskih klubova i da radimo. Njima će to značiti i brzo će se iskristalisati koliko imamo potencijala. Imamo par izostanaka zbog povreda, ali to je normalno u ovom dijelu sezone”, poručio je selektor Gojković.

Sa selektorom Gojkovićem radiće i treneri Miodrag Mirović, Miodrag Matković, Zoran Ivanovski i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Podsjećamo, start Svjetske lige pomjeren je za januar naredne godine, a u 2022. zbog ranijih pomjeranja izazvanih koronavirusom, učestvovaćemo na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki u maju, kao i na Evropskom prvenstvu u Splitu krajem avgusta. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.