Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Generacija “medvjedica” koja obećava

146109626_244298850539612_370282049830564474_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2021. u 06:59

Pionirska ekipa ŽRK Trebjesa iz Nikšića trenutno zauzima lidersku poziciju u ligi Crne Gore. Izabranice Miloša Boškovića imaju maksimalan učinak i već su nakon četiri kola najavile da će biti ove sezone u konkurenciji za osvajanje prvog mjesta.

Ovaj rezultat svakako nije slučajnost. Pored toga što se radi o veoma talentovanoj generaciji, riječ je i o posvećenom i velikom radu u rukometnom kolektivu iz grada pod Trebjesom, po kojoj je ovaj mladi nikšićki klub i dobio ime. Predvodnik ove perspektivne generacije djevojčica rođenih 2008. i 2009. godine je Anđelina Orbović, koja već tri godine intezivno upija rukometno znanje u ovom klubu.

“Počela sam da treniram kada me je trener vidio u školi i pozvao da dođem na jedan trening. Već nakon prvog treninga bila sam oduševljena i odmah sam odlučila da nastavim sa treniranjem. Tako sam iz dana u dan učila nove stvari I sve vise uživala u rukometu, ali i napredovala. Shvatila sam da je rukomet moj sport, jer mi trening, koliko god on bio težak, nije obaveza već uživanje”, ističe Anđelina.

U razgovoru za naš portal otkrila nam je i recept za rezultate koje njena ekipa postiže ove sezone.

“Zadovoljna sam radom moje ekipe i napretkom. Do sada smo u ligi pokazale da igramo najbolje, zajedno. Naravno, da možemo mnogo bolje,, ali svakoga dana sve više radimo, da bi ostvarili savršen zajednički rezultat. Pored dosta školskih obaveza na treninzima smo maksimalno posvećene jer nije teško raditi nešto u čemu uživaš. Jedna drugoj smo velika podrška i tako pune samopouzdanja idemo dalje. Očekujem mnogo od moje ekipe jer mi to možemo. Tajna uspjeha u životu nije da radimo ono što volimo, već da volimo ono što radimo”, navela je ona.

Trener ekipe Miloš Bošković kazao nam je da je izuzetno zadovoljan razvojem i radom ove generacije djevojaka, ali i istakao da je prioritet u radu uživanje u ovoj igri i druženju.

“U dosadašnjem radu sa ovom generacijom možemo biti potpuno zadovoljni njihovim razvojem. Kao klub koji svoj rad sa mlađim kategorijama stavlja u prvi plan, generacija 2008/09 je dokazala da smo na pravom putu. Radi se o izuzetno talentovanoj generaciji, što se pokazalo i učešćem u Pionirskoj ligi, gdje se nalaze na prvoj poziciji. U međuvremenu klub je organizovao i ligu za mlađe članove sa kojom smo postigli pravu stvar jer smo kroz nju željeli da djeca prije svega uživaju u rukometu i druženju, kao i da unaprijede svoja znanja, a što smo mislim i postigli”, kazao je Bošković.

Izvor: Idirekt.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.