Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jauković: Treniram i nadam se brzom putu

djina_1_1_0
EHF
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2020. u 13:45

Đurđina Jauković odložila je put u Brest koji u ponedjeljak počinje pripreme za predstojeću sezonu. Problemi oko vize zadržali su našu reprezentativku u Nikšiću, ali vjeruje da bi krajem sedmice mogla da otputuje u Francusku i priključi se novom klubu.

“Treniram, čekam vizu, svaki dan se pozdravljam sa porodicom, najbližima, u nadi da ću brzo krenuti u rad sa mojim novim klubom”, kazala je ona.

Bivša rukometašica Budućnosti će 10. oktobra sa Brestom u ,,Morači‟ odigrati meč grupne faze Lige šampiona. Žrijeb je spojio ponovo Đinu i Budućnost.

“Prije svega mislim da je ovogodišnja Liga šampiona izuzetno jaka, počinje ranije, sa mnogo više utakmica i favorita. Dok sam gledala izvlačenje, shvatila sam da nikome neće biti lako. Neka nepoznanica u grupi su Dortmund i CSKA, novi klubovi u Ligi šampiona. Čini mi se da je naša grupa donekle lakša od grupe A. Ali da sačekamo sa prognozama, tek kada krene Liga šampiona vidjećemo gdje je ko. Mada je i sada jasno da će svi biti konkurentni za prva dva mjesta koja vode direktno u četvrtfinale”, dodaje.

Cijeni Đina šampiona iz Mađarske. Predosjeća i dobre stvari za Brest.

“Ne bih nikoga potcijenila. Budućnost je angažovala vrhunske i iskusne igračice, CSKA je jak, Odenze ozbiljan klub, a najmanje poznajem Dortmund, ne pamtim kad sam gledala njihovu utakmicu. Što se tiče Bresta, još tokom pregovora sam vidjela da imaju visoke ciljeve, što sam i sama tražila. Žele da osvoje prvenstvo, izbore završnicu Lige šampiona, što je donekle i normalno”, kazala je ona.

Ne brine naša reprezentativka oko privikavanja na novu sredinu. Brest ima u planu nekoliko kontrolnih mečeva pred start lige koja je zakazana za kraj avgusta.

“Termin oko početka lige nije definitivan. Ono što znam je da ćemo u avgustu sa Đerom sparingovati i trenirati, a po povratku iz Mađarske čekaju nas prijateljski mečevi sa nekim francuskim ekipama. Imaćemo vremena da posložimo stvari. U svakom slučaju, želim što prije da se priključim ekipi, usporili su me malo problemi oko vize zbog korona virusa, ali vjerujem da ću biti spremna, jer sam u treningu. Nadala sam se četvrtfinalu Lige šampiona, a sada se nadam da će nova sezona početi u zakazanom terminu”, nevela je ona.

 

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.