Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kapisoda: Djeca su prioritet, a nikoga neću da molim da igra

petar-kapisoda-1000x555
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2019. u 11:39

Kao igrač bio je primjer patriote, kao kapiten pravi vođa na terenu, sada se od njega očekuje da isti takav bude u nekim drugim vodama. Petar Kapisoda od juče je i zvanično novi predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, odlučeno je na redovnoj i vanrednoj skupštini te asocijacije u Podgorici.

Ono što čudi je slab odziv članova Skupštine, pa je na njoj bilo prisutno svega 16 delegata od ukupno 30. Svi su glasali za Kapisodu.

“Glas za mene je glas za našu djecu”, bilo je prvo što je naš čuveni rukometaš rekao.

“Sve ovo predstavlja veliku čast, zadovoljstvo, ali i obavezu za mene, s obzirom na to da sam od obnove nezavisnosti uključen što kao igrač, kapiten i direktor reprezentacije. Siguran sam da ču biti dostojan uloge i da ču dati sebe za ostvarenje ciljeva”.

Najbolji treneri da vode najmlađe

Pred Petrom Kapisodom je veliki posao…

“Ima jako puno stvari oko kojih treba da se pozabavim, a ono što če biti moj prioritet, kao što sam rekao, jesu razvoj i afirmacija rukometa na dječijem i školskom nivou, istakao je Kapisoda.

“Već smo sa Ministarstvom sporta pokrenuli takmičenje po školoma, a do sada su se djeca na nivou države takmičila samo u košarci i odbojci”.

A najbolje na školskom takmičenju čeka i iznenađenje.

“Finalni meč ta djeca če odigrati kao uvod utakmice Crna Gora Danska u aprilu”, dodao je novi predsjednik RSCG.

“Pokušačemo i da organizujemo što više takmičenja u mlađim kategorijama. Mislim da je tu baza”.

Za dobar rad sa talentovanom djecom biće potrebni i dobri stručnjaci.

“Moja želja je da selektiram mlade trenere, koje bismo slali na seminare širom Evrope ili bismo dovodili ovdje velika trenerska imena da drže seminare. Isto tako smatram da najbolji treneri treba da vode mlađe kategorije”, nema dilemu Kapisoda.

Razgovaraću sa svima

Kada je Kapisoda nosio dres Crne Gore, poziv u reprezentaciju se nije dovodio u pitanje danas, ipak, nije tako. Prije svega kada je u pitanju situacija sa najboljim crnogorskim rukometašem Vukom Borozanom.

“Imam svoju viziju svega toga, za to sam da se sa svakim razgovara, ali nisam za to da bilo koga molim da igra za svoju državu”, jasan je Kapisoda.

Muška selekcija je slabo krenula, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo samo bod (osvojen protiv Farskih ostrva) iz dva meča.

“Fakat je da je ovo najlošiji start kvalifikacija od kada smo se oformili, ali za mene će biti veoma važno da se u nekom narednom periodu reprezentacija ponovo kvalifikuje na neko veliko takmičenje”.

Liga? Nemam čarobni štapić

Veliki problem muškog rukometa je liga, koja je iz godine u godinu na sve nižim granama.

“Iz ove pozicije ne vidim neko rješenje, nemam čarobni štabić, a kakva nam je liga najbolji pokazatelj je da danas praktično nemamo nijednog reprezentativca iz domaćih klubova, a nekada je bilo drugačije”, potencirao je Kapisoda.

Nešto će, ipak, morati da se mijenja.

“Ko treba da povede računa? Savez ne može finansijski da drži klubove, jer su uglavnom njihovi osnivači opštine i mišljenja sam da tu treba tražiti pomoć i nalaženje sponzora koji će imati interesa da se reklamiraju. To je jedini način da se liga ojača”, dodao je Kapisoda.

Standardna priča kada je u pitanju muški rukomet je i to što naši klubovi ne učestvuju u SEHA ligi.

“Lovćen je već igrao SEHA ligu i smatram da bi u doglednom vremenu lijepo bilo da opet taj klub nastupa u regionalnom takmičenju. Naravno, problem su i dvorane koje ne zadovoljavaju uslove. Uz to mi je neshvatljivo da Podgorica, grad sa više od 200.000 stanovnika, nema nijedan muški klub”, zaključio je Kapisoda.

 

Izvor: Dnevne novine

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.