Lucija Đukić: U Španiji imam mnogo prostora za napredak

img_11082021_002346_800_x_437_pixel
Arhiva

Nikšićka rukometašica Lucija Đukić, koja je prošlog ljeta pojačala klub Balonmano Salud Tenerife, nakon teške povrede sa početka sezone polako se prilagođava životu i igri kluba na španskom ostrvu. Kako piše klupski portal, balonmanosalud.es, Đukićevoj u adaptaciji na novu sredinu posle oporavka od loma ruke, pomaže saigračica Mina Novović.

“Ove sezone mislim da igram dobro, ali mogu bolje, trudim se da budem najbolja što mogu”, kaže za klupski portal Lucija.

Kako priznaje veoma je  zahtjevna prema sebi.

“Mislim da mogu da pružim više timu, ali uvijek treba vremena. Imala sam i tešku povredu desne ruke, i treba mi vremena da se adaptiram”, dodaje Đukićeva. 

Ipak, prema njenim riječima, u Španiji ima dosta prostora za napredak.

“Trudim se da se malo poboljšam u svemu, imam bolji ‘ tajming ‘ i napredujem u svakoj utakmici. U Španiji imam mnogo prostora za napredak i da radim na svojoj igri”, jasna je Lucija.

Poziciju lijevog krila, na kratko je tokom sezone mijenjala i sa mjestom srednjeg beka.

„Moja najbolja pozicija je lijevo krilo, ali mogu da igram na poziciji srednjeg beka. U nekim situacijama imali smo povrede u timu, pa sam pokrivala i tu poziciju. To je dobra prilika da poboljšam svoje finte ili da igram sa igračicama na različitim pozicijama”, kaže Lucija.

Đukićeva je u intervjuu za klupski portal govorila i da ne razmišlja o narednoj sezoni. Pričala je o podršci i prijateljstvu sa saigračicom Minom Novović, ali i lijepim utiscima koje nosi sa Tenerifa.

Lucija Đukić je ponikla u ekipi Levalee, odakle je prethodnog ljeta prešla u ekipu španskog prvoligaša.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci