Mandić: Rukomet je ovdje sport broj jedan

mina_mandic_golmanka_selfosa
Privatna arhiva

Manje od pola godine od kako je napustila Levaleu, klub u kojem je napravila prve rukometne korake, i prešla u islandski Selfos, Nikšićanka Mina Mandić bilježi odlične nastupe među stativama drugoplasirane ekipe prvenstva ove ostrvrske države.

Već na startu internacionalnog angažmana izborila se za status prve golmanke u timu, a priznaje da joj nije bilo teško da se adaptira na novu sredinu.

“Klima je dosta drugačija u odnosu na Crnu Goru, mnogo je hladnije ali nije bilo previše teško navići se na novu sredinu. Klub mi je obezbjedio adekvatne uslove, kako za život, tako i za kvalitetan trening i napredak u igri”, kaže Mandićeva za naš portal.

Sistem igre, prema njenim riječima, nije mnogo drugačiji u odnosu na crnogorske uslove, ali postoji bitna razlika.

“Što se igre i treninga tiče, sistem je sličan, uvjek se traži maksimum od svih igrača, razlika je u kvalitetu ekipa, pa zbog toga je potrebna bolja fizička priprema. Rukomet je ovdje sport broj jedan pa je drugačiji osjećaj biti tu, trenirati i igrati u takvoj atmosferi. Moj klub je polusezonu završio na 2. mjestu, sa utakmicom zaostatka, i to je za sve nas koji smo dio kluba uspješan rezultat. Nedostajalo je malo sreće da budemo prvi, ali imamo još mnogo utakmica do kraja i cilj je da ostanemo u samom vrhu da se borimo za titulu prvaka”, ističe golmanka Selfosa.

Klub je, kako dodaje, veoma zadovoljan njenim nastupima, a cilj joj je da stekne što više iskustva i postane još bolja golmanka.

“U prvim utakmicama sam pokazala svoj kvalitet, uglavnom dvocifrenim brojem odbrana, i to je u nekim teškim utakmicama bilo vrlo značajno za pobjedu. Vidjećemo, trenutno sam najviše fokusirana na zadatke u ovom klubu, imamo zajedničke ciljeve kao ekipa, i trudim se da stičem dodatno iskustvo i postanem još bolji golman. Nadam se da će se to isplatiti i da ću imati prilika da zaigram na najvećim evropskim i svjetskim takmičenjima”, zaključuje Mina razgovor za Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci