Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uprkos lošim finansijama RK Sutjeska opstaje

  • Autor onogost.me
  • 02.05.2022. u 23:25

Muški rukometni klub Sutjeska uprkos brojnim problemima polako završava takmičaraku sezonu u najvišem rangu takmičenja u državi. Najmlađi tim u ligi upisao je veliki broj poraza, uz dvije pobjede. Ipak, rezultat nije bio u prvom planu, već razvoj igrača i pravljenje baze za naredne sezone. 

 

Čelnici kluba izdali su saopštenje koje prenosimo integralno.

“Nakon skoro deceniju neigranja u Prvoj rukometnoj ligi RK Sutjeska polako privodi kraju sezonu 2021/22. Cilj sa početka takmičenja je ostvaren – u Nikšiću se ponovo igra muški rukomet, sačuvana je okosnica generacije 2004. i klub ima tim za budućnost. Uprava je obezbijedila igračima i stručnom štabu opremu, prevoz na gostovanja i osnovna sredstva za trenažni proces. Klub je cijele sezone, sada već 22 utakmice funkcionisao na volonterskoj osnovi, vjerovatno kao jedini klub na Balkanu čiji igrači i treneri igraju Prvu ligu bez nadoknade. Opstali smo i uspjeli da privedemo takmičenje kraju isključivo zahvaljujući predsjedniku Opštine gdinu Kovačeviću, kao i kompaniji “Vektor security” koja nam je obezbijedila besplatnu redarsku službu.

Ostaje žal što je raspodjela sredstava koju je sproveo Sekretarijat za kulturu, sport i mlade protekla kako je protekla, kao i što brojni privredni subjekti kojima smo se obraćali nisu imali društvene odgovornosti da pomognu djeci Nikšića. Ako napomenemo da smo se takmičili sa ekipama čiji je budžet od 30 do 100 hiljada eura, a da smo mi na raspolaganju imali jedva 8 hiljada, jasno je svim navijačima RK Sutjeske koliko smo problema imali u funkcionisanju. Dok smo sigurni da smo jedini rukometni klub u Evropi koji je trenirao dva mjeseca tokom rekonstrukcije dvorane SC u sali bez golova.

Ali sve te nevolje smo prebrodili zahvaljujući trenerima Mušikiću, Delibašiću, Čizmoviću, sportskom psihologu Mijuškoviću i sjajnim mladim igračima koji vole svoj grad i klub. Navijačima dugujemo, ipak, najveću zahvalnost jer smo protekle i ove godine bili najgledaniji sportski kolektiv u dvorani SC “Nikšić”. Do kraja imamo još tri kola i dvije utakmice na domaćem terenu u kojima ćemo se boriti i tražiti priliku za pobjedu. Pozivamo Nikšićane da dođu u još većem broju i gledaju najmlađi seniorski tim u istoriji Crnogorskog rukometa. Što se tiče budućnosti RK Sutjeske ona će kao i u proteklim decenijama zavisiti od finansijskih okolnosti”, navodi se u saopštenju RK Sutjeska.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Petar Eraković, 23-godišnji Nikšićanin, postao je novi igrač Rukometnog kluba Metković – Mehanika, koji nastupa u hrvatskoj Premijer ligi.
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.