Šahovski spektakl u Nikšiću

Šahovski savez Crne Gore/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 12.05.2023. u 08:09
Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Nikšić, IPC „Tehnopolis“ i šahovskim klubom Elektroprivreda a pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i mlade organizuje Kvalifikacije za Svjetski kup za 2023. godinu.

Takmičenje se održava u Nikšiću u IPC “Tehnopolis” od 2. do 7. juna 2023. godine.

Pobjednik stiče pravo učešća na Svjetskom kupu.

Prema pravilnicima sa 74. i 75. Prvenstva Crne Gore u šahu pravo učešća stekli su: Đukić Nikola, Blagojević, Dragiša, Šuković Andrej, Pečurica Miloš, Kadrić Denis, Drašković Luka, Kalezić Blažo i Nikčević Nebojša.

Kvalifikacije su eliminacionog karaktera i igraju se u tri dijela: četvrtfinale, polufinale i finale. Igrači su prije žrijebanja podijeljeni u dvije grupe (“grupa 1“ i “grupa 2“).

U “grupi 1“ nalaze se: Blagojević Dragiša, Đukić Nikola, Kadrić Denis i Šuković Andrej.

U “grupi 2“ nalaze se: Drašković Luka, Pečurica Miloš, Nikčević Nebojša i Kalezić Blažo.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na "Otvorenom Kupu Crne Gore za djecu, kadete, juniore i seniore", održanom juče u Podgorici, takmičari karate kluba "Šampion" pokazali su zavidnu formu, uspješno završivši još jednu takmičarsku sezonu.
  Preko deceniju Nikšićanka Fana Delija vodi bitku za spasavanje romskih djevojčica od prisilnog ugovorenog braka. Od 2011. godine NVO Centar za romske inicijative, na čijem je čelu, zabilježila je 125 dječjih ugovorenih brakova. Priznaje da su tamne brojke ugovorenih brakova u toj zajednici mnogo veće od evidentiranih slučajeva.