Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Simonova fantastična jesen: Nikšićanin među 50 najboljih mladih Evropljana

simon_knezevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.10.2020. u 12:54

Mladi teniser TK „Nikšić“ Simon Knežević dugo će se zaista sjećati jeseni 2020. Nakon što je osvojio dubl na turniru „Rio Verde open 2020“ sa Podgoričaninom Milanom Ristovim, juče je stigao do trofeja i u singlu.

To je njegova druga dupla kruna ove sezone na turnirama koji su u kalendaru Evropske teniske asoijacije, a peti trofej na međunarodnim turnirima. U finalu turnira, koji je održan na terenima podgoričkog kluba „Eminent“, Simon je savladao Grka Nikolosa Sfirakisa rezultatom 2.1 (2:6, 6:0, 7:5).

Simon Knežević je uoči turnira „Rio Verde open 2020“ bio na 51. mjestu na listi Evropske teniske asocijacije (U 16). Nakon još jednog trofeja, Simon će se od ponedjeljka, po prvi put, na novoj rang listi, naći među pedeset najboljih mladih tenisera pod okriljem Evropske teniske asocijacije.   

Knežević je početkom septembra osvojio duplu krunu na turniru „Peć open 2020“, a pobjednik je i „Eminent Podgorica kupa”. Pored toga, 2018. i 2019. osvojio je prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore za pionire.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.