Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Treninge počeo u stanu, uzor mu Nadal

c8ac5b2c-4b19-4712-ab2d-262ad4230a5a
Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.01.2021. u 17:12

Najbolji evropski teniser u usponu Simon Knežević iz Nikšića u Jutarnjem programu TVCG govorio je o svojim prvi treninzima u stanu, i reketu koji je dobio za četvrti rođendan. Uzor mu je Rafael Nadal, a najviše voli slatkiše, iako to nije baš pravi izbor ishrane za tenisera.

U tenisu je od četvrte godine, a sada, petnaestogodišnji Simon, na prvom je mjestu liste Evropske teniske asocijacije.

Prve treninge započeo je u stanu.

“Za četvrti rođendan sam dobio reket i lopticu, i odmah sam počeo da udaram u zid, sve tako dan za danom, dok me roditelji nijesu poslali na prvi trening u školu tenisam pod Trebjesom, gdje i dan danas trenira kod Srđana Milunovića”, priča Simon.

Podršku je uvijek imao od porodice i trenera Srđana Milunovića i Ivana Vuletića.

Prvi turnir je osvojio 2015. godine, kada je imao svega devet godina: “Donio sam trofej, možda jeste najmanji od ostalih, ali mi je najznačajniji”.

Na sebe je bio najponosniji prošle godine, kada je osvojio prvi evropski turnir na Kosovu: “Imao sam tri teška meča, i nijesam znao da to mogu da uspijem”.

Govoreći o svojim uzorima, izdvaja Rafaela Nadala, iako je, kaže, na ovim prostorima omiljeni teniser Novak Đoković: “Moj uzor je Nadal, jer prvi meč koji sam odgledao sa pet godina bio je Nadal-Federer na Australian Openu. Ta njegova borbenost i strast, zavolio sam sport zbog njega”.

Poslije škole ide na kondicioni trening koji traje do sat i po vremena. Nakon toga slijedi teniski trenenig od dva sata, a ukoliko ostane vremena – druži se prijateljima.

Najduži meč imao je u Istanbulu. Trajao je četiri sata, a u pitanju je četvrtfinala protiv tenisera iz Njemačke. Igralo se na betonu.

“Rad, rad i samo rad. Vjerujemo u rad i trud moj trener i ja. To se očigledno isplatila”, kaže Simon.

Planove za prošlu godinu poremetila mu je korona, pa stoga ne želi da planira ništa u 2021. godini: “Želio bih da uđem među 200 najboljih na listi do 18 godina i da uđem u koje polufinale i finale turnira”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičar TK Glava Zete Pavle Vukosavljević je po prvi put u kategoriji do 16 godina stigao do polufinala na turniru iz kalendara Tennis Europe koji se održao u Podgorici.