Uz vakcinu ili negativan test za ulazak u Sloveniju

vakcina_pixabay
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 22.06.2021. u 08:50

Državljanima Crne Gore dozvoljava se prelazak slovenačke granice uz potvrdu i vakcinaciji, saopštili su iz Ministarstva zdravlja. Slovenija je Crnu Goru svrstala na narandžastu listu zemalja, u kojima nije visok nivo obolijevanja od korona virusa. 

“Nema više samoizolacije. Iz Crne Gore u Sloveniju uz potvrdu o vakcinaciji. Slovenija je našu državu svrstala na narandžastu listu zemalja u kojima nije visok nivo obolijevanja i čijim državljanima se dozvoljava prelazak slovenačke granice uz potvrdu o vakcinaciji”, objavilo je Ministarstvo zdravlja na Tviteru.

Za ulazak u Sloveniju, crnogorskim državljanima dovoljan će biti negativan PCR, brzi antigenski test (HAG) ili potvrdu o antitijelima samo ukoliko su izdati u zemljama članicama Evropska unije i Šengen zone, Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Izraela, Rusije, Turske i Srbije.

Iz Ministarstva zdravlja napominju da PCR test ne smije biti stariji od 72 sata, dok brzi antigenski test ne smije biti stariji od 48 sati. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci