Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” pojele “barakude” za olimpijsku vizu

vaterpolisti_crne_gore_roterdam
VPSCG
  • Autor onogost.me
  • 20.02.2021. u 18:19

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Hrvatsku nakon boljeg izvođenja peteraca 14:12, te izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Polufinalni duel olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu između dvije selekcije obilovao je preokretima i uzbuđenjima, a nakon 32 minuta igre rezultat je bio 10:10.

Povele su „ajkule“ preko Petkovića, več u prvom napadu, da bi samo minut kasnije Hrvati uzvratili istom mjerom preko Jokovića iz polukontre. Nisu crnogorski reprezentativci uspjeli da iskoriste igrača više, da bi kazna stigla na dva i po minuta do kraja prve četvrtine, hrvatska selekcija je povela 2:1. Vidović je potom vratio rezultat u egal, lijep šut u situaciji sa igračem više završio je u mreži „barakuda“. Na nešto manje od minut do kraja kvartala Popadić je na tri metra pokupio odbitak i pogodio prazan dio gola.

Vođstvo sa kraja prve četvrtine crnogorski vaterpolisti su brzo izgubili, Hrvati su odmah na startu drugog perioda izjednačili. Igra gol za gol se nastavila u narednim minutima, Ukropina je vratio prednost „ajkulama“, da bi Vukićević izjednačio. Hrvati su ponovo poveli tri i po minut do kraja poluvremena, ali je Ukropina postigao još jedan sjajan pogodak sa pozicije desnog beka za 5:5.

Aleksandar Ivović je nakon više neuspješnih pokušaja u prvom poluvremenu „naštelovao“ ruku početkom drugog poluvremena, te u poziciji sa igračem više neodbranjivo šutirao za novo vođstvo. Prvi put na utakmici crnogorska selekcija je stekla dva gola prednosti poslije tri i po odigrana minuta u trećoj četvrtini. Vidović je strahovito šutirao sa nekih sedam metara i poslao loptu pod prečku za 7:5. Brza reakcija hrvatske reprezentacije je uslijedila, Fatović i Bušlje su u dva naredna napada postigli po gol i poravnali rezultat. Ipak, Popadić je na dodavanje Ukropine u situaciji sa dva igrača više iz neposredne blizine donio novu prednost 8:7. Novo poravnanje došlo je na dva minuta do kraja, opet je Bušlje iskoristio neopreznost odbrane, te pogodio praznu mrežu. Isti igrač na pet sekudni do kraja četvrtine donosi prednost Hrvatima, pa se u poslednjih osam minuta igre ušlo pri rezultatu 9:8 za „barakude“.

Tvrda igra na obje strane krasila je obje selekcije u poslednjoj četvrtini, a onda je Spaić uhvatio odbitak i neometan postigao gol za novo poravnanje. Crnogorski vaterpolisti su na dva i po minuta do kraja utakmice opet bili u zaostatku, Bukić je snažno šutirao sa distance i savladao Lazovića.

Ogromna želja je viđena kod „ajkula“ da trijumfuju u ovom meču, pa je iz takvog odnosa stiglo i izjednačenje u poslednjem napadu crnogorske selekcije, na 25 sekundi do kraja susreta. Ivović je proigrao Perkovića, koji je sjajno završio akciju za 10:10.

Pristupilo se izvođenju peteraca, precizni u redovima crnogorske reprezentacije bili su Ivović, Vidović, Petković i Brguljan dok je Ukropina promašio u četvrtoj seriji.

Na drugoj strani pogađali su Joković i Vukićević, dok su Fatović i Bukić bili neprecizni.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Petar Porobić iznenada je preminuo u 67. godini.