Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:28
8.3.2021.

Ministarstvo: U Domu zdravlja ima longacefa, danas stigle nove količine

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Veljo Čađenović kazao je da u nikšićkom Domu zdravlja ima longacefa, kao i da je nova tura tog lijeka stigla danas.


On je to kazao demantujući navode da od petka, 5. marta, u nikšićkom Domu zdravlja fali longacefa.

„Tura tog antibiotika dostavljena je nikšićkom Domu zdravlja baš u petak, 5. marta, kao i danas 8. marta“, navodi se na Tviter nalogu Ministarstva.

Kako je objasnio Čađenović, svjetski proizvođači najtraženijih ljekova ne mogu da postignu da proizvode i isporuče onoliko antibiotika koliko je svijetu potrebno.

„Crna Gora nastoji, i to smatram uspješno, da naš zdravstveni sistem ne ostane bez potrebnih antibiotika koji se koriste u liječenju korone“, naveo je Čađenović.

I ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović danas je kazala da sve bolnice imaju neophodne ljekove protiv koronavirusa i da je dezinformacija da u nikšićkom Domu zdravlja nema longacefa.

"U petak je stigla isporuka u nikšićku bolnicu, a i prethodno je bilo ampula na lageru, dakle, nije bilo prekida", kazala je ona.

Longacef koji su pacijenti trebali da prime kao dio terapije u liječenju protiv koronavirusa u petak, na kratko, nije bio dostupan u Domu zdravlja, a ni u apotekama.

Direktorica te ustanove, Ljiljana Adžić u izjavi za portal Onogošt potvrdila je da taj lijek nije dostupan nigdje u gradu, te da nabavka direkto zavisi od Montefarma.

Nekoliko sati kasnije lijek longacef stigao je u Dom zdravlja, a kako je Adžić tad pojasnila, pristigle količine trebale su da budu dovoljne do danas.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:00
  12.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana (utorak, 11. maj 2021. godine) završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.201 uzoraka na novi koronavirus. Ukupno su dijagnostikovana 97 novopozitivnaslučaja infekcije SARS-CoV-2.

 • 08:05
  12.5.2021.

  Nikšićkom Domu zdravlja juče je stigla nova isporuka 120 doza Fajzer/Bajontek vakcine, kojom će biti vakcinisane vulnerabilne grupe, kazala je v.d. direktora te ustanove Vera Bulatović.

 • 21:31
  11.5.2021.

  U Crnoj Gori je, do večeras do 20 sati, dato 125.646 doza vakcina protiv korona virusa, saopšteno je večeras iz Ministarstva zdravlja.

 • 14:55
  11.5.2021.

  Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1329 uzoraka na novi korona virus.