Autor: onogost.me
Foto: Marija Goranović
13:23
8.7.2019.

Otvoreno rekonstruisano Odjeljenje ginekologije

Otvaranjem renoviranog ginekološkog odeljenja danas se mozemo se pohvaliti da je 90 odsto smještajnih kapaciteta Opšte bolnice Nikšić dovedeno do apartmanskog nivoa, kazao je danas na svečanosti, koja je upriličena tim povodom, direktor pomenute zdravstvene ustanove dr Ilija Ašanin.


Istakao je da je u pitanju moderan prostor na površini od 680 metara kvadratnih koji ima na raspolaganju 21 smještajni kapacitet, gdje se godišnje liječi do hiljadu pacijenata i obavi oko deset hiljada ambulantnih pregleda.

“Ovim projektom su zamijenjene kompletne toplovodne, vodovodne i elektoinstalacije, instalacije struje, postavljeni pacijent setovi iznad kreveta, sve prostorije su klimatizovane. Posebnost ovog odjeljena je u tome što su pacijenti na konzervativnom tretmanu odvojeni od pacijenata koji su operativno tretirani, sa odvojenim previjalistima. U adaptiranom i rekonstruisanom prostoru zamijenjen je kompletan enterijer, a nabavljen je značajan dio opreme koji će sluziti u dijagnostičke i terapeutske svrhe”, kazao je danas na otvaranju Ašanin.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 188.000 eura obezbjeđena su iz zaostavštine Milorada Perovica i donacija privatnih preduzetnika.

“Koristim priliku da vas podsjetim da smo sve ove godine, uporedo sa stvaranjem boljih uslova za smještaj i liječenje naših pacienata radili na nabavci nove savremene opreme, kako za dijagnostičke tako i za terapeutske procedure. Vrijednost nabavljene opreme u zadnjih nekoliko godina je 1.621.645 eura”, rekao je Ašanin.

Ovim je omogućeno, kazao je Ašanin, da se uvede jedan značajan broj procedura koje se do sada nijesu radile u Opštoj bolnici Nikšić, čime je podignut kvalitet zdravstvenih usluga na viši nivo.

Nikšićkim pacijentima na Odeljenju ginekologije na raspolaganju će biti šest specijalista, dva ljekara na specijalizaciji i deset medicinskih sestara.

“Ono što posebno želim da naglasim jeste da smo tokom prethodnih godina posebnu brigu vodili o stručnom usavršavanju, kako visokog tako i srednjeg medicinskog kadra”, naglasio je Ašanin.

Otvaranju odjeljenja prisustvovali su potpredsjednik Vlade Milutin Simović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović, predstavnici Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstva, kao i brojne druge zvanice.

Marija Goranović

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:07
  21.10.2019.

  Žene imaju dvostruko veću vjerovatnoću za razvoj depresivnog stanja od muškaraca, i ono se može javiti u bilo kom periodu života.

 • 22:26
  20.10.2019.

  Zahvaljujući ovim maskama za kosu, koje možete i same da napravite, imaćete kosu u svakom trenutku kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

 • 15:03
  20.10.2019.

  U Crnoj Gori, zbog nepostojanja registra, nema preciznih podataka o broju oboljelih od rijetkih bolesti i vrstama koje su zastupljene, kazala je predsjednica Nacionalne organizacije za rijetke bolesti Nataša Bulatović.

 • 22:02
  18.10.2019.

  Agenciji za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) prošle godine prijavljena je 141 sumnja na neželjelno dejstvo ljekova, što je za 93 slučaja manje u odnosu na godinu ranije.