Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
22:13
11.7.2019.

Prirodna zaštita za kosu izloženu suncu

Tokom ljeta, sunce je najveći neprijatelj ženske kose. Osim sunca, praktično smrtonosna kombinacija za zdravlje kose jesu sunce i morska voda.

Zato smo se potrudili da pronađemo najbolji prirodni recept za masku za kosu.

Potrebno je:

1 žumance, 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašika limunovog soka.

Priprema:

Sve pomiješajte mikserom ili aparatom za smoothie. Ako želite da maska bude tečnija kako bi se lakše nanijela na kosu, dodajte joj samo jednu kašiku vode.

Primjena:

Nanesite masku na suvu kosu (ne mora biti čista). Ostavite da djeluje oko pola sata, da je kosa dobro upije, pa isperite mlakom vodom.

Nakon ovog tretmana, operite kosu šamponom.

Savjet plus:

Ne zaboravite da redovno ljeti hidrirate kosu. Recimo, ako ćete kosu prati danas, dva sata prije pranja nanesite na kosu maslinovo ili kokosovo ulje od tjemena do kraja dlake. Nakon toga pažljivo operite kosu.

Tokom ljeta kosu uvijek perite šamponom namijenjenim suvoj i oštećenoj kosi, bez obzira kakva vam je kosa trenutno.

Izvor: Stil

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:09
  20.7.2019.

  Svi koji su mislili da jedna rakijica ili pivo smanjuju stres, prevarili su se, tako barem kažu njemački naučnici.

 • 22:00
  19.7.2019.

  Konzumacija kafe mogla bi aktivirati odbranu tijela od masnoće, što je otkriće koje bi moglo služiti za borbu protiv gojaznosti i dijabetesa.

 • 21:28
  18.7.2019.

  Jeste li znali da tokom 30-minutnog izlaganja suncu koža proizvodi onoliko vitamina D koliko se može naći u 200 čaša mlijeka?

 • 22:21
  17.7.2019.

  Doktori su ljudima preporučivali more kao terapiju još od 18. vijeka. Poznati škotski ljekar Vilijam Bakan (1729-1805) je u svojim djelima redovno navodio medicinske benefite odlaska na more, a zahvaljujući njegovom uticaju sagrađeno je više bolnica na obalama mora.