Stigle vakcine protiv sezonskog gripa, distribucija naredne sedmice

vaccination-2722937_340_0_0_0
 • Autor onogost.me
 • 06.10.2022. u 12:22
Skladištu Montefarma danas su isporučene vakcine protiv sezonskog gripa, a zainteresovani građani se već od sljedeće sedmicu mogu informisati kada i gdje će moći da je prime, saopšteno je iz Montefarma.

Ističu kako je četvorovaletna vakcina “VaxigripTetra”, proizvođača “Sanofi Pasteur-Francuska”, isporučena skladištu Montefarma.

“Nakon ispunjenja svih strogo kontrolisanih i zakonom regulisanih propisa kada su vakcine u pitanju, naša ustanova će od ponedjeljka otpočeti distribuciju navedene vakcine svim javnim zdravstvenim ustanovama u kojima se vrši imunizacija”, kazali su iz Montefarma.

Napominju da je na osnovu procjene Instituta za javno zdravlje (IJZ) za sezonu 2022/23, tenderskom nabavkom obezbijeđeno 23.785 doza, u vrijednosti od 185.285 eura.

“Građani se početkom sljedeće sedmice mogu interesovati kod svojih izabranih ljekara kada i gdje mogu primiti vakcinu protiv sezonskog gripa”, navode iz Montefarma.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Apotekarska ustanova “Montefarm” raspisala je tender za nabavku vakcina protiv zaraznih bolesti, vrijedan skoro devet miliona eura.
  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.