Autor: onogost.me
Foto: onogost.me/Privatna arhiva
08:27
17.10.2019.

Adžić za TVNK: Dezinformacija je da ćemo pijacu pretvoriti u parking, tražimo optimalno rješenje za njeno uređenje

Iako smo uzalud pokušavali minulih dana telefonskim pozivima i slanjem mejlova da dobijemo odgovor na pitanje šta lokalne vlasti planiraju da urade sa pijacom, jednim od simbola grada, te da li su opravdani strahovi zakupaca da se pijaca planira pretvoriti u parking, glavni gradski arhitetkta, Nebojša Adžić juče je konačno odgovorio, ali preko lokalne Televizije Nikšić. Mi još čekamo odgovor.


Adžić za lokalni Javni servis, nakon uvodnog opisa autora priče, da su na pijaci zatekli veliki broj praznih štandova, najmanje onih sa voćem i povrćem, uz različitu ponudu vještačkog cvijeća za pogrebne svrhe, garderobe i veša, navodi da je Zakonom o komunalnim djelatnostima sama pijaca jedna od javnih djelatnosti, koja mora da postoji u gradu, te da sama ta činjenica eliminiše bilo koju mogućnost gašenja pijace.

“Priča da će pijaca da se ugasi, da će da se pretvori u parking nije istinita. Suština je da se pijaca sredi, da se nađe optimalno rješenje, da ne bude polu prazna kao što je sada, već da bude ukras grada kao što je ovaj objekat ispred kojeg se nalazimo. Koncept je sledeći, ovaj prostor je vlasništvo investitora gdje će svi zainteresovani prodavci mliječnih proizvoda, voća i povrća, moći da prodaju svoje proizvode u ovom jednom prostoru. Tu se stvorila dezinformacija koju zloupotrebljavaju određeni mediji, da će se kompletna pijaca preseliti ovdje. Ne, svi koji imaju interes i sklope ugovor sa vlasnicima ovog objekta, moći će da u jednom ovakvom ekskluzivnom prostoru prodaju svoje proizvode, a pijaca, u onom zakonskom dijelu, koji je bio obavezan, će opstati i dalje i nastaviće da radi, tako da će biti na odluci svih prodavaca, da li će da prodaju robu u jednom ovakvom prostoru, ili na otvorenom”, objašnjava Adžić i poručuje da će i za prodavce koji na pijaci prodaju robu koja nije namijenjena za pijačni prostor, naći optimalno rješenje.

“Želimo da budemo osjetljivi prema korisnicima pijace i da nađemo rješenje koje će biti dobro za njih, a da sa druge strane i pijaca bude ukras grada”, zaključuje on.

Podjsetimo, naš portal je u tekstu pod nazivom “Da li nestaje jedan od simbola grada, a sa njim i egzistencija za četrdesetak prodavaca?”, prije dva dana pisao o strahovima četrdesetak zakupaca da će ostati bez egzistencije, budući da mjesecima od loklane uprave, kako su tvrdili, nijesu dobili nikakav odgovor šta će biti sa njima i njihovim poslom, osim da će skupština grada o tome raspravljati na sjednici koja je zakazana za kraj tekućeg mjeseca. Tada su poručili da neće pristati na eventualno izmještanje pijace. U međuvremenu su saznali da imaju i mogućnost da svoje proizvode prodaju upravo u tržnom centru u specijalizovanom ekskluzivnom prostoru novog tržnog centra, ali ističu da tu ima mjesta tek za polovinu sadašnjih zakupaca.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:07
  13.7.2020.

  Podizanje novca sa bankomata banaka čiji niste klijent može da vas košta minimum tri do četiri i po eura za podizanje minimalnog iznosa novca, koji se u zavisnosti od banke kreće od deset do 20 eura, pokazuju podaci koje je Dan dobio od šest banaka koje posluju u Crnoj Gori.

 • 14:48
  13.7.2020.

  Uloga Investiciono-razvojnog fonda će u narednom periodu biti značajno veća, u pripremi je set posebnih kreditnih linija, kojima ćemo pokušati da omoguće smanjenje negativnih posljedica na ekonomiju Crne Gore od uticaja pandemije, kazao je za Pobjedu predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda dr Zoran Vukčević.

 • 10:21
  13.7.2020.

  Nakon što završi svoju humanu misiju u bolnici Nikšićanka Bojana Đurković odlaže bijeli mantil i ulazi u svoju „radionicu“, gdje kreira svoje ručne radove.

 • 08:20
  13.7.2020.

  Realan je mnogo veći pad turističkog prometa od 40 odsto, koliko je Vlada prognozirala prilikom obrazlaganja rebalansa državnog budžeta, ocijenio je za Dan profesor Rade Ratković.