Građani u reformi pravosuđa
14:11
27.9.2019.

Odnos medija sa sudstvom i tužilaštvom je jako važan, ali uvijek može biti bolji i kooperativniji, te treba da se zasniva na nezavisnosti, nepristrasnosti, stručnosti, profesionalizu, povjerenju i poštovanju, zaključak je sa današnje panel-diskusije „Pravosuđe i mediji“ na kojoj su govorili novinari i predstavnici pravosuđa.

 • 16:16
  12.9.2019.

  Iako su alternativne sankcije počele da se primjenjuju u crnogorskom pravosudnom sistemu prije pet godina, prema istraživanju koje je sproveo Centar za građansko obrazovanje za dvije trećine građana one su novina. Da bi upoznali građane sa ovom vrstom kazne Centar za političku edukaciju i Defendologija centar iz Nikšića organizovali su tribinu pod nazivom „Alternativne sankcije sa akcentom na rad u javnom interesu“.

 • 13:23
  5.9.2019.

  Istraživanje o percepciji pravosudnih organa u Nikšiću od strane naših sugrađana predstavljeno je danas u Tehnopolisu, a sprovedeno je u okviru projekta “Građani u reformi pravosuđa”.

 • 15:33
  1.10.2018.

  Performans mladih u parku, kod Gradske kuće, održan je juče, čime su kompletirane aktivnosti projekta „Korupciju na nultu opciju“ .

 • 15:16
  6.9.2018.

  Centar za bezjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja „Defendologija“ u saradnji sa Centrom za političke edukacije, danas je organizovao panel diskusiju na temu „Kako se boriti protiv korupcije na lokalnom nivou“.

 • 12:52
  5.9.2018.

  Panel diskusija na temu „Kako se boriti protiv korupcije na lokalnom nivou“, koju organizuje Centar za bezjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja „Defendologija“ u saradnji sa Centrom za političke edukacije, održaće se sjutra u sali Tehnopolisa u 11h.

 • 13:50
  31.7.2018.

  U okviru projekta "Korupciju na nultu opciju" koji sprovodi  Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore -"Defendologija” u saradnji sa Centrom za političke edukacije, danas je u Tehnoplisu održana tribina na temu prijave korupcije.