Ibrahimović: Drugu dionicu možda ćemo graditi 2024. godine

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 16.01.2023. u 07:55
Kada će se građani auto-putem voziti od Podgorice do Beograda, još se ne zna. Dok je kod nas gotova samo prva dionica, u susjednoj Srbiji je završeno 70 odsto radova na drugoj. I jednoj i drugoj strani spajanje auto-puta je prioritet, ali se čeka na izradu planske dokumentacije i pronalaženje ne malih novčanih sredstava.

“Odobreno nam je šest miliona za izradu glavnog projekta. Kada sve to završimo, stvoriće se uslovi za raspisivanje tendera za nastavak izgradnje druge dionice, i vjerujem da 2024. godina odnosno početak 2025. godine optimalno vrijeme kada ćemo moći da nastavimo izgradnju”, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović.

Istakao je da je veliko interesovanje investitora da dođu da oni rade nastavak druge dionice auto-puta, ili cijeli autoput.

“Jedna inicijativa je da se zajedno rade odjednom sve dionice, kako bi se što prije spojile sa Srbijom. Kao resorni ministar daću prednost našim evropskim partnerima”, navodi Ibrahimović.

U susjednoj Srbiji auto-put koji će spajati Beograd i južni Jadran završen je do Čačka.

Dionicom auto-puta koji povezuje Čačak i Požegu već su trebali da prolaze automobili. Izgradnja trase duga nešto više od 30 kilometara počela je u maju 2019. godine a rokovi za završetak su se više puta pomjerali.

Oko 70 odsto radova je već završeno kažu iz Ministarstva saobraćaja Srbije. Objašnjavaju da se sa završetkom kasni zbog izutetno zahtjevnog terena, jer jednu trećinu trase čine mostovi i tuneli.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.