Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:24
21.5.2020.

„Eko-Piva“ Gostionica i Zip Line dobitnik ekološkog sertifikata

Gostionica i Zip Line „Eko-Piva“ je prvi nosilac sertifikata održivosti Ekološki znak Evopske unije/EU Ecolabel u Plužinama, čime je potvrđen rad i ponuda ovog objekta zasnovan na prirodi, avanturi, domaćoj ishrani i primjeni ekoloških smjernica u svakodnevnom radu i komunikaciji sa gostima i posjetiocima.


„Prvi smo što smo uveli novi turistički proizvod Zip lajn koji je ujedno i najveći u Crnoj Gori (1450 metara), a sada smo i prvi nosilac ekološkog sertifikata. Istina je da naša firma posluje u najljepšim i najčistijim predjelima naše zemlje, s obzirom da Plužine imaju izuzetne prirodne ljepote (Pivsko jezero, Durmitor, rijeke Piva, Tara i Vrbnica, Trnovačko jezero, Stabanska jezera, Škrčka jezera, Maglić, Bioč, Volujak…). Iskreno imamo se čime i pohvaliti, a trudimo se, u saradnji sa nadležnim instutucijama, da očuvamo sve prirodne vrijednosti i da razvijemo “zeleni turizam” na najbolji mogući način”, naveli su iz firme “Eko-Piva”.

Gostionica „Plužine“ koja posluje u okviru te firme sadrži 10 soba sa ukupno 25 lezajeva i restoran od 150 mjesta.

“Gostionica posjeduje i svoj parking prostor koji je pod video nadzorom i koji je pogodan i za autobuse i kamp prikolice. Zip lajn predstavlja pravi adrenalinski užitak. Adrenalinski doživljaj Zip-lajna u Plužinama  kreće  od  naše Gostionice ide, preko nadaleko poznatog Pivskog jezera gdje se pravi kratka pauza za fotografisanje, a zatim se povratnom sajlom stiže ispred mosta na Pivskom jezeru. Dužina Zip lajna je 1450 metara što ga čini najdužim Zip lajnom u Crnoj Gori”, dodali su oni.

Ovaj novi sportsko-rekreativni sadržaj je svakako, kako ističu, obogatio turističku ponudu opštine Plužine. Dostupan je skoro cijele godine i na taj način produžio je sezonu koja u Plužinama traje pet mjeseci.

“Sertifikat održivosti je “zeleni pečat” koji potvrđuje da smještajni objekat kreira odrzivi turistički proizvod, štedi energiju i vodu, kao i potrošna sredstva uz tačno utvrđene procedure. Širenje ekološke svijesti među osobljem i gostima hotela cilj je kojem teže svi eko hoteli. Zeleni hoteli usklađuju kvalitet i komfor ponude, uz naglasak da uticaj na životnu sredine bude minimalan, i da turisti iz destinacije odnesu sjećanja i lijepe doživljaje, a ostave samo tragove koraka. Gostionica i Zip Line “Eko-Piva” je pravi primjer takvog smještaja, gdje se zadovoljstvo gostiju ogleda kroz uživanje na Pivskom jezeru, i najdužem Zip Lajnu u Crnoj Gori, avanturama koja se pamte. Sertifikati održivosti doprinose boljem kvalitetu usluga i jačaju poziciju na tržištu - što pravi bitnu razliku između hotela koji ga posjeduju od ostalih”, naglašavaju.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma obezbjedila su finansijska sredstva za uvođenje ekološkog sertifikata “EU Ecolabel” u partnerstvu sa Kancelarijom UNDP-ja, uz podršku projekta “Razvoj niskokarbonskog turizma”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:31
  22.9.2020.

  Zbog aktuelne epidemiološke situacije i povećanog broja zaraženih u Crnoj Gori, što je izazvalo ograničenje putovanja ka nama, ne možemo govoriti o postsezoni koja bi u nekoj mjeri kompenzovala gubitke turističke privrede ove godine koja je nastala zbog pandemije korona virusa, kazao je Pobjedi državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

 • 19:17
  21.9.2020.

  Poreska uprava (PU) objavila je treći set često postavljanih pitanja u vezi sa projektom elektronske fiskalizacije radi edukacije i informisanja poreskih obveznika o preduslovima koje treba obezbijediti za sprovođenje fiskalnog servisa.

 • 13:27
  21.9.2020.

  Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za avgust ove godine iznosila je 641,8 eura, saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

 • 08:30
  21.9.2020.

  Banke su do kraja jula odobrile 3,18 milijardi eura kredita, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).