Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
14:36
13.1.2022.

Formirano Koordinaciono tijelo za praćenje programa "Evropa sad", Milatović na čelu

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela odluku o formiranju Koordinacionog tijela za praćenje programa „Evropa sad”. Predsjednik Koordinacionog tijela biće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, dok će zamjenik predsjednika biti savjetnik premijera Dejan Abazović, saopšteno je nakon sjednice.


Zadaci Koordinacionog tijela će biti: praćenje i koordinacija aktivnosti u okviru implementacije programa „Evropa sad”, kao i praćenje, u saradnji sa nadležnim organima i institucijama, otklanjanja prijavljenih nepravilnosti prilikom implementacije programa.

“Zadatak Koordinacionog tijela će biti i dostavljanje polugodišnjeg izvještaja o realizovanim aktivnostima Vladi Crne Gore. Koordinaciono tijelo će se sastajati po potrebi, a najmanje jednom mjesečno”, saopšteno je iz Vlade.

Zaključeno je da Koordinaciono tijelo može da traži podatke, objašnjenja i izvještaje od nadležnih organa i institucija u vezi sa pitanjima koja se odnose na program „Evropa sad”, te da, po potrebi, angažuje i predstavnike drugih organa, institucija i organizacija, kao i stručna lica koja učestvuju u radu tog tijela, bez prava odlučivanja.

“Takođe je predviđeno, kao mogućnost, formiranje manjih operativnih timova koji će pratiti realizaciju aktivnosti”, navodi se u saopštenju. 

Pored predsjednika i zamjenika predsjednika, članovi Koordinacionog tijela će biti: Janko Odović - državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac - državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Lipovina-Božović - državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Boris Marić - državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava, Biljana Peranović - v.d. generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Milena Petričević - v.d. direktorice Uprave prihoda i carina, Ilir Harasani - v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević - v.d. pomoćnice direktora Uprave za inspekcijske poslova i rukovoditeljka Sektora za međunarodnu saradnju, Svetlana Vukićević - načelnica Odsjeka za elektronske prijave u Upravi prihoda i carina, Ratko Milić - samostalni savjetnik I u Upravi prihoda i carina, Predrag Nešković - predstavnik Uprave za inspekcijske poslove, Ilija Mugoša - savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade Crne Gore, Jevrosima Pejović - v.d. generalne direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Irena Joksimović - načelnica u Direkciji za radne odnose u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Filip Lazović - savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Crne Gore, Miljan Šestović - direktor Sektora za istraživanje i analize u Privrednoj Komori Crne Gore, Duško Zarubica - generalni sekretar u Savezu sindikata Crne Gore, Naida Kašić - saradnica u Kabinetu Ministarstva finansija i socijalnog staranja, kao i predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore i nevladinih organizacija.

Koordinaciono tijelo će organzovati prvi sastanak sjutra, u 8 sati, dok će prva pres konferencija biti organzovana u 9:30 sati, u Pres centru Vlade Crne Gore.

Na presu će se novinarima obratiti ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, u svojstvu predsjednika Koordinacionog tijela; savjetnik premijera Dejan Abazović, u svojstvu zamjenika predsjednika; i državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Branko Krvavac, u svojstvu člana Koordinacionog tijela.

Ostale vijesti iz kategorije