Kovačević: Postignut dogovor sa Toščelikom o prodaji Željezare

Facebook/Marko Kovačević
 • Autor onogost.me
 • 06.12.2022. u 13:01
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da je postignut načelni dogovor sa vlasnicima Tosčelika povodom prodaje imovine Željezare Nikšić.

On je na Fejsbuku naveo da bi kupoprodajni ugovor trebalo da bude potpisan u Nikšiću 20. decembra.

Željezaru će kupiti Elektroprivreda (EPCG) koja se nalazi u državnom vlasništvu.

Abazović: Željezara vraćena u državno vlasništvo

Premijer Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da došlo do dogovora i da je riješen još jedan veliki problem Nikšića i Crne Gore.

Željezara je vraćena u državno vlasništvo, napisao je on na svom Telegram nalogu.

“EPCG će kupiti Željezaru od turske kompanije Tosjali. Uvijek smo bili i bićemo uz radnike. Hvala im na tome što su bili istrajni u ovom procesu. Nastavićemo da uvećavamo državni kapital i gradimo našu Crnu Goru”, napisao je on.

Abazović je naveo da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u ovom “napornom i dugom procesu koji će se na kraji višestruko isplatiti”.

“Kolegama ministrima, rukovodstvu EPCG, Opštini Nikšić… Hvala i turskoj kompaniji Tosjali na fer odnosu tokom pregovora. Može Crna Gora”, napisao je on.

Ranije danas je održan sastanak predstavnika turske kompanije Tosčelik, rukovodstva Elektroprivrede Crne Gore, predsjednika Opštine Nikišić i premijera Dritana Abazovića u vezi sa kupovinom Željezare.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.