Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:03
15.1.2020.

Krsmanović: Uradićemo sve što je u našoj moći da prevaziđemo nastalu situaciju

Navode radnika da je u nikšićkoj fabrici Metalac, koja posluje u okviru matične češke firme Termochem, početak proizvodnje opet odgođen, potvrdio je i direktor Živorad Krsmanović.


Ipak, kako je kazao, ugovorenog posla ima.

“Planirano je da se počne sa radom 13. januar, ali zbog problema u naplati potraživanja, kao i sređivanja finansijskih problema, start proizvodnje u ovoj godini je pomjeren za sljedeći ponedjeljak 20. januar”, naveo je on.

Takođe je potvrdio da nije isplaćena trećna oktobarske plate, te da bi isplata trebalo da bude do 20. ovog mjeseca.

"Novembarska plata je upravo mesec kada radnici nisu radili, tačno je da im je poslodavac obećao nadoknadu koja se treba odraditi preraspodjelom radnog vremena u narednom periodu. Do sada je samo jedna trećina odrađena od dogovorenog. Decembarska plata jos uvek nije prispjela za uplatu, a potrudićemo se da bude na vrijeme", dodao je Krsmanović.

Kako je dodao, dva radnika su tražila sporazumni raskid ugovora, što im je odobreno i završeno.

"Otkaz nije dobio ni jedan radnik, osim što se protiv četvorice radnika vodi postupak utvrđvanja disciplinske odgovornosti, zbog povrede radne obaveze. Sa nastavkom proizvodnje, nastaviće se i produženje ugovora, kao što je bila praksa i prije. Uradićemo sve što je u našoj moći da prevaziđemo nastalu situaciju", poručio je on.

Podsjetimo, radnici Metalca su prekjuče kazali da im je obećano da će mašine da budu pokrenute nakon božićnih praznika, odnosno u četvrtak, ali da se to nije desilo, te da je najavljeno ponovno odlaganje. Oni su tada dodali da u  fabrici fali materijala za rad te da ne znaju hoće li proizvodnja biti uopšte pokrenuta. Takođe su istakli da su četvorica radnika dobila otkaz jer su odbili da rade subotom.

Ostale vijesti iz kategorije