Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:37
13.1.2021.

Ministarstvo finansija: Preduzeća da se registruju na elektronski sistem javnih nabavki

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sva preduzeća da se registruju na novi elektronski sistem javnih nabavki koji je počeo da se primjenjuje 1. januara.


Iz Ministarstva su saopštili da će portal javnih nabavki ostati u funkciji samo za započete postupke, koji su na istom objavljeni.

„S obzirom da su naručioci obavezni da sva obavještenja o javnim nabavkama kreiraju i objavljuju putem novog sistema, Direktorat za politiku javnih nabavki obavještava sva preduzeća da je neophodno da se registruju na elektronski sistem javnih nabavki, kako bi mogli pratiti obavještenja i učestvovati u postupcima javnih nabavki“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva finansija.

Registracija se obavlja popunjavanjem registracionog formulara, koji je moguće preuzeti na linku http://www.ujn.gov.me/wp-content/uploads/2021/01/Upustvo-za-popunjavanje-Ponuđači.docx, kao i registracijom na http://cejn.gov.me.

„Neophodno je da podaci unijeti na registracionom formularu i u sistemu, budu istovjetni, kako bi administratori Direktorata odobrili registraciju ponuđača“, rekli su iz Ministarstva.

Ispunjeni formular je potrebno dostaviti poštom, na adresu Direktorata, potpisan i ovjeren od ovlašćene osobe preduzeća, ili u elektronskoj formi, potpisan sertifikovanim elektronskim potpisom na mejl [email protected].

„To je neophodno kako bi glavni sistemski administratori odobrili registraciju i omogućili dalji rad ponuđača u elektronskom sistemu javnih nabavki, o čemu će preduzeća dobiti potvrdu na mejl naveden u registracionoj formi“, dodaje se u saopštenju.

Elektronski sistem javnih nabavki rezultat je projekta Implementacija elektronskog sistema javnih nabavki koji je počeo 2018. godine uz podršku Evropske komisije (EK), a finansiran je iz IPA sredstava.

Izvor: Vijesti

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:06
  21.1.2021.

  Vrijednost minimalne potrošačke korpe u decembru je, prema podacima Monstata, iznosila 641,5 eura, što je 0,1 odsto manje u odnosu na novembar.

   

 • 14:27
  21.1.2021.

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 23 radna dana u decembru iznosila je 1,85 milijardi eura, što je 47 odsto više nego u novembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • 14:19
  20.1.2021.

  Poziv za podnošenje prijava bio je otvoren od  7. do 18. decembra. U tom periodu smo primili 41 aplikaciju, što nas je veoma obradovalo i čime smo stekli utisak da je veliki broj naših mladih sugrađana bio zainteresovan za ovaj projekat. Pristigle su raznorazne ideje iz različitih sfera interesovanja. Petočlana komisija koja je bila zadužena za ocjenjivanje projekata morala se voditi pravilnikom koji je bio propisan o evaluaciji i procedurama bodovanja i samim tim izvršiti odabir najboljih ideja, objasnila je koordinatorka Jelena Kontić, povodom početka realizacije projekta “Krenimo zajedno”.

 • 13:30
  20.1.2021.

  Zatvaranje skijališta predstavljalo bi turističku katastrofu, ocijenjeno je na sastanku poslanika ove djelatnosti koji je organizovan 20. januara 2021. godine u Privrednoj komori Crne Gore, saopšteno je iz te ustanove.