“Naknada od HE Komarnica 460.000, a ne 2,5 miliona”

Reagujući na jučerašnju izjavu predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića da će hidroelektrana Komarnica donijeti 2,5 miliona opštinskoj kasi, iz NVO Spasimo Komarnicu kazali su da taj podatak nije tačan. Oni su naveli da je procjena Elektroprivrede, po današnjim cijenama struje, da bi HE Komarnica generisala oko 46 miliona eura, od čega jedan odsto ide Opštini, odnosno, 460.000 eura.

 

Iz NVO kažu da u koncesionom ugovoru stoji da će se za Opštine Šavnik i Plužine odvajati jedan odsto novca od ukupnog prihoda koji bi generisala HE Komarnica.

“Iznos koncesione naknade utvrđuje se na jedan odsto od prihoda od prodaje električne energije proizvedene u hidroelektrani Komarnica. Ovaj iznos koncesione naknade Koncesionar će plaćati Koncedentu u skladu sa Ugovorom o koncesiji”, naveli su iz te NVO.  

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao da je turski vlasnik Tosčelik nastavlja da pritiska radnike, te da su jednom od kolega jutros zaprijetili otkazom ukoliko ne sklone kamione sa teretne kapije.