Novogodišnja čarolija u ručnim radovima dvije Milice

naslovna_ukrasi
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 10.01.2018. u 07:42

Praznici, koji su gotovo za nama, u domove mnogih sa sobom su donijeli i praznično ukrašavanje. Nekome je bilo lakše da kupi ukrase, dok su drugi, poput naših sugrađanki Milice Nikčević i Milice Mićović, praznike iskoristili da izraze svoju kreativnost i maštu i bukvalno spoje lijepo i korisno.

Tako Milica Nikčević od prirodnog otpada pravi ručni radove za praznike, što je samo još jedan dokaz njenoj kreativnosti.

„Obično pravim od šišarki, žirova, oraha, kestenja, divljeg šipuraka, suvih grana. Nešto sam našla na internetu što mi je dalo neke ideje, a onda sam ja smišljala kako to treba da ide“, priča nam Milica koja se ovim bavi tek godinu dana, ali je mjesec prije Nove godine počela intezivno.

Iako je, može se reći, tek početnik u ovome, zadovoljna je reakcijom ljudi i prodajom. Ipak, kako kaže, ručni radovi se ne cijene dovoljno.

„Tek sam počela sa ovim, ali za sada mi veoma dobro ide. Nekad ljudima, kojima su moji radovi skupi, ne mogu da objasnim da za jedan vijenac odvojim dan. Ja sam nezaposlena, ali sam majka i brinem o domaćinstvu, a ovo meni oduzima vrijeme koje jednostavno košta“, iskrena je Milica ponoseći se podrškom svoje, kako kaže, inače umjetne familije.

A ni sada kada prodaja ovih ukrasa jenjava do naredne godine, Milica neće suzbijati svoju kreativnost.

„U planu mi je, pošto nijesam primjetila da kod nas ima, proizvodnja ukrasnih svijeća“, kratko nagovještava ona.

U pravljenju novogodišnjih ukrasa ove godine se okušala i njena imenjakinja, Milica Mićović, a sve je počelo prije par godina kada je svojoj dječici pravila ukrase za školske bazare.

„Za sada je ovo samo hobi, ali u budućnosti planiram da se posvetim ovome ozbiljnije. Komentari mojih prijatelja su jako pozitivni i jako im se dopada, zato sam i odlučila da se malo ozbiljnije posvetim ovoj vrsti posla, da spojim lijepo i korisno“, priča nam ona.

Kako kaže, uz malo kreativnosti i ideja, od običnog materijala koji se može kupiti  u knjižari – hamer, kolaž, obični papir, razne vrste cirkona, šljikica, mašnica, sjaj za ukrašavanje, lako nastaje prava praznična čarolija.

Pored ovoga, vrijedna i talentovana Milica bavi se i pravljenjem i prodajom torti, kolača, i ostalih slatkih i slanih poslastica, a komentari njenih kupaca su, kako kaže, uvijek pozitivni što joj je najvažnije. A sve je počelo sasvim slučajno…

„Prijateljima sam pravila tortu za svadbu i oni mi predložili da bi mi dobro išlo da počnem da pravim po porudžbi. Ubrzo sam to i realizovala. Sada sam zadovoljna, imam dosta mušterija, ali mi je uvijek nedostajala dobra reklama“, objašnjava Milica dodajući da od ručnih radova i pravljenja raznih slasnih đakonija može da se zaradi, ali da se ipak od toga ne može živjeti, te da za sada sve ostaje na hobiju satkanom od ljubavi i inovativnosti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prosječna neto zarada u oktobru u Crnoj Gori iznosila je 720 eura, podaci su Uprave za statistiku Monstat. Najveće zarade su dobili zaposleni u sektorima finansija 1,184 eura i energetike 1,094.
Evropska unija će u januaru 2023. obezbijediti 30 miliona eura bespovratnih sredstava Crnoj Gori za podršku energetici, saopštila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.