“Od 1. januara struja skuplja 5,6 odsto”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 24.11.2023. u 11:16
Od 1. januara poskupiće struja 5,63 %, potvrdio je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” direktor Regulatorne agencije za energetiku Igor Telebak.

Kazao je da će se ipak konačni procenat poskupljenja znati u ponedjeljak, 27. novembra, nakon sjednice Odbora Agencije za energetiku.

Prethodno je CEDIS dostavio zahtijev Agenciji za povećanje cijena elektične energije.

Izvještaj o povećanju računa za domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem

“Povećanje za najveću kategoriju kupaca kod distributivnog Sistema je 5,63%, to su domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem. Znači, kod domaćinstva sa dvotarifnim mjerenjem dolazi do povećanja mjesečnog računa za 1,51 euro, odnosno 5,63%. Ono što bih ja ovdje istakao jeste da u zavisnosti od toga kako potrošači koriste svoju energiju, mogu da pametnije koriste svoju energiju, odnosno racionalnije, pa onda ovaj procenat od 5,63% ne mora da bude toliki nego može da bude manji, u zavisnosti od toga da li koristite u višoj ili u nižoj tarifi”, poručio je Telebak.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva po kojima će benzin od ponoći poskupiti po četiri centa, a eurodizel cent.
  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).
  Prema poslednjim raspoloživim podacima Kreditnog registra Centralne banke Crne Gore, fizičkim licima su na dan 31. decembra 2023. odobrena 593 miliona eura (bruto glavnica) stambenih kredita.