Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:47
3.12.2019.

Odobrena četvrta faza projekta "Hiljadu plus"

Banka za razvoj Savjeta Evrope odobrila je aplikaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma da se obezbijede sredstva za realizaciju četvrte faze projekta "Hiljadu plus", kazao je direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.


Čanović je za TVCG naveo da MORT predviđa da u četvrtoj fazi u ponudi budu svi stanovi, koji se nalaze na tržištu.

“Predviđamo da u ponudi budu svi stanovi koji su izgrađeni u prethodnom periodu sva starogradnja, odnosno sve ono što je na tržištu”, kazao je Čanović.

Čanović očekuje i nižu prosječnu cijenu realizacije.

“Očekujemo da će veći broj korisnika riješiti stambeno pitanje kroz ovu četvrtu fazu projekta”, kazao je Čanović i pregovore sa bankama najavio za narednu godinu.

Kroz tri faze projekta "Hiljadu plus", koji je Vlada pokrenula 2010. godine, stambeno pitanje do sada je riješilo 1.185 porodica.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:34
  7.8.2020.

  Sa preko šest hiljada prodavnica u 57 zemalja svijeta, Intersport predstavlja najpoznatiji i najveći maloprodajni lanac sportske opreme. Dio tog lanca čini i Intersport Crna Gora.

 • 16:16
  7.8.2020.

  Putem programa za subvencionisanje julskih zarada zaključno sa četvrtkom je isplaćeno ili se nalazi u postupku isplate 2,96 hiljada zahtjeva, u iznosu od 2,52 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • 13:41
  7.8.2020.

  Elektroprivreda Crne Gore je raspisala međunarodni tender za izradu projektne dokumentacije za ugradnju agregata A8 HE „Perućica” instalisane snage 58,5 MW. Obezbijeđena su i sredstva od strane Njemačke razvojne banke u skladu sa čijim procedurama se tender i sprovodi.

 • 09:35
  7.8.2020.

  Još jednom su se radnici nikšićkog Metalca Termochem jutros okupili ispred kapije te firme tražeći da im se isplate zaostale zarade, ako do toga ne dođe, najavljuju radikalizaciju okupljanja.