Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
12:30
24.11.2021.

Odović: Do kraja godine i Nacrt zakona o igrama na sreću

Nacrt zakona o igrama na sreću i nagradnim igrama predstavlja značajan iskorak u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović.


“Novim zakonom će se stvoriti kvalitetniji ambijent za razvoj tržišta i privlačenje priređivača iz inostranstva i veća fiskalna disciplina. Takođe, obezbijediće se veći prihod za budžet Crne Gore, time što će biti manje prostora za malverzacije, utaje poreza, neplaćanje naknade”, naglasio je Odović.

Nacrt će Vladi biti dostavljen do kraja ove godine, kako navodi, nakon čega će Predlog zakona biti upućen Skupštini Crne Gore na odlučivanje.

“Time će se pridružiti setu predloga zakona koji su u skupštinskoj proceduri u paketu sa Predlogom zakona o budžetu Crne Gore. Usvajanjem budžeta države za 2022. godinu obezbjeđuje se bolji standard građana kroz reformski program “Evropa sad””, dodaje se u saopštenju.

Državni sekretar je ukazao da će pooštrenom kaznenom politikom novi zakon pružiti dodatne garancije poslovanju legalnih priređivača igara na sreću, a demotivisati nelegalne.

“Obezbijediće se veća zaštita maloljetnika od učestvovanja u igrama na sreću i društvena zaštita igrača i njihovih porodica. Novim zakonom će biti otklonjeni nedostaci postojećeg, preciznije i potpunije će regulisati pojedine odredbe važećeg zakona koje su se u praksi pokazale spornim”, istakao je Odović.

Nacrt zakona o igrama na sreću i nagradnim igrama je prošao javnu raspravu, a posebno važno je bilo i sprovođenje preporuka Savjeta Evrope. Programom rada Vlade predviđeno je utvrđivanje Predloga zakona u četvrtom kvartalu, odnosno do kraja ove godine.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:05
  6.12.2021.

  U Crnoj Gori će od ponoći biti jeftinije sve vrste goriva, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • 12:34
  6.12.2021.

  U državni budžet će se naredne godine sliti 2,21 milijardu ili 41,7 odsto bruto domaćeg proizvoda, koji je procijenjen na 5,306 milijardi eura, i biće za 86,5 miliona veći u odnosu na plan za ovu godinu, u kojoj je BDP procijenjen na 4,881 milijardu. To se navodi u jednom od ključnih strateških dokumenata aktuelne Vlade, Programu ekonomskih reformi od 2022. do 2024. godine, čiji je nacrt Ministarstvo finansija i socijalnog staranja stavilo na javnu raspravu do 23. decembra, pišu Dnevne novine.

 • 08:21
  6.12.2021.

  Maloprodajne cijene goriva na crnogorskim pumpama od sjutra će najvjerovatnije biti niža za četiri i pet centi po litru, pokazuju preliminarne analize cijena naftnih derivata na međunarodnim berzama i valutni odnos između dolara i eura sada u odnosu na prije dvije sedmice kada su određene sadašnje cijene goriva, pišu Vijesti.

 • 08:02
  4.12.2021.

  Opština Nikšić objavila je Poziv zainteresovanim lokalnim subjektima da svojim proizvodima upotpune novogodišnju i božićnu ponudu na Trgu slobode u periodu od 15. decembra do 15. januara.