Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština podržala osam projekata NVO

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 13.05.2024. u 10:59
Opština Nikšić podržala je osam projekata nevladinih organizacija (NVO), od ukupno 28 pristiglih na javnom konkursu.

Ugovore sa predstavnicima NVO danas je potpisao predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Iz budžeta Opštine za finansiranje projekata opredijeljeno je 49.966 eura.

Poželivši im uspješnu realizaciju projekata, Kovačević je istakao značaj podrške nevladinom sektoru u cilju osnaživanja cjelokupnog društva, i dodao da će se naredne godine lokalna uprava potruditi da izdvoji više sredstava za ovaj vid podrške, navodi se u saopštenju Opštine.

“Ove godine je pristiglo 28 projekata, a na osnovu utvrđene rang-liste Komisija za raspodjelu sredstava, fokusirajući se na oblast turizma, kulture i prostorno-planskog uređenja grada, donijela je odluku da se finansira 8 projekata sljedećih nevladinih organizacija: NVO „Osvit“, NVO Umjetničko muzičko udruženje „Scena“, NVO „Inicijativa direktne demokratije“, Internacionalna kulturna asocijacija IKA, NVO Eko-zona „Aluge“, Koalicija NVO „Romski forum za integracije“, NVO Samostalna četa izviđača „Tibor“ i NVO „Socijalna pravda – Social justice“.

Predstavnici NVO su se zahvalili Kovačeviću i članovima Komisije na novčanoj podršci, koja će omogućiti ostvarivanje prezentovanih inicijativa i programa”, navode iz Opštine.

Rok za realizaciju projekata je od tri do šest mjeseci, a Komisija će vršiti monitoring do kraja realizacije svih projekata.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.
  Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.